Yargıtay üyelerinde tatil korkusu başladı

Haber Giriş : 21 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskiden, yakın arkadaşlarının hafta sonu organize edilen tatil programlarına çekinmeden ve art niyet düşünmeden katılan Yargıtay üyeleri artık daha titiz davranıyor...

YARGITAY üyelerinin tatil konusunda titiz davranmalarına, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı Ömer Süha Aldan'ın başlattığı Neşter-2 soruşturması sonrasında haklarında dava açılan sanıkların, bazı Yargıtay üyelerini ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini kısa süreli tatillere götürdüklerinin ortaya çıkması ve Yargıtay üyelerinin bu nedenle soruşturmaya tabi tutulması neden oldu.

Hiçbir davete gitmiyorlar
Yargıtay üyeleri, soruşturma sonrasında yakın arkadaşlarının ve meslektaşlarının organize ettiği kısa süreli tatillere dahi katılmamaya başladılar.Yargıtay üyeleri ile ilgili soruşturmayı yürüten Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı Şener Güngör'ün, Neşter-2 soruşturması çerçevesinde yüksek yargıçların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Marmaris'te yaptıkları tatilleri mercek altına alması da, yüksek yargıçların bu konuda hassas davranmalarının nedenleri arasında gösteriliyor. HSYK eski ve yeni üyelerinin Ocak 2003 tarihinde üç günlük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Marmaris gezisini, Neşter-2 soruşturmasında sanık olarak yargılanacak bir işadamının karşıladığı iddia ediliyor. İşte bu nedenle yüksek yargıçlar, en basit arkadaş davetine bile giderken suçlama korkusuyla temkinli davranıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber