Aidin Salih'e göre iftar ve sahur nasıl olmalı?

Geleneksel tıbbın önde gelen isimlerinden olan Aidin Salih'e göre Ramazan ayını dinç ve sıhhatli olarak geçirebilmek için sahurda sadece limonlu su içilmeli ve hurma yenmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2018 12:09, Son Güncelleme : 16 Mayıs 2018 12:56
Aidin Salih'e göre iftar ve sahur nasıl olmalı?

Geleneksel tıbbın önde gelen isimlerinden olan Aidin Salih, Ramazan ayını dinç ve sıhhatli olarak geçirebilmek için bazı tavsiyelerde bulunmuştu.

Salih, 15 yılı aşan bir süredir su orucunu tavsiye etmesiyle tanınıyor. Su orucu, Japon biyolog ve bilim insanı Yoshinori Ohsumi'nin yaptığı çalışmalar sonrasında, 2016 Nobel Tıp Ödülüne layık görülmüştü.

36 saat boyunca süren su diyetinde, gün boyunca su içilmekte, bu sayede vücudun karışık ve sık yemekle bozulan mekanizmasının tekrar eski sağlığına kavuşacağı iddia ediliyor.

İşte bu görüşleriyle tanınan Aidin Salih iftar ve sahur'da da farklı bir beslenme yöntemi öneriyor.

İŞTE AİDİN'İN SALİH'İN DİNÇ BİR ORUCA YÖNELİK ÖNERİLERİ

Sahurda:
Limonlu su içilmeli ve hurma yenmelidir. Hurma yerine kabuklarıyla birlikte incir ya da herhangi meyvede yenebilir.

İftarda:
Önce su içilir, ardından tek çeşit meyve yenebilir. Meyve yedikten sonra akşam namazı kılınır ve iftara devam edilir. İftarda en fazla 2 çeşit yemek yenebilir: çorba ve salatayla yemek. Yemekten sonra su veya içecek içilmez. Çünkü içecek mide suyunu seyreltir ve hazım zayıflar. 2 saat sonra yudum yudum su içilebilir, az şekerli taze kavrulmuş kahve de içilebilir.

Ramazanda zengin bir sofra ile sahur yaptıktan sonra uyumak hazımsızlığa sebep olur ve iştahı açar. Bu nedenle oruç zor geçer ve iftarda fazla yeme ihtiyacı doğar. Sahurda su içen ve hurma yiyenlerin orucu hafif ve kolay geçer.

Bunun dışında sahurdan sonra uyumayanlar sahurda hafif bir kahvaltı yapabilirler.Ancak bu durumda iftar da hafif geçirilmelidir.

Hz. Muhammed (s.a.v.) bazen 3 aylar boyunca sahur ve iftarda sadece su içer ve hurma yerdi. Bu orucun ne kadar etkili ve rahmetli olduğunu Ramazanda 10-15 gün sahur ve iftarda sadece limonlu su içerek, hurmayı çörekotu ve zeytinyağına batırıp yiyerek tecrübe edebilirsiniz.

Bu oruç aynı zamanda kan üretimine ve özellikle HCT yükselmesine yardımcı olur...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber