İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tutak Belediyesinden garip memur alım ilanı: Başvuru için belediyede çalışıyor olma şartı

Tutak belediyesi yayımlandı ilanda, Sayaç Memuru kadrosu için başvuru yaptığı tarihinden önce en az altı ay Tutak Belediyesi bünyesinde veya bağlı bulunduğu Belediye şirketinde çalışmış olmak şartı koydu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Mayıs 2018 14:07, Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018 16:45
Tutak Belediyesinden garip memur alım ilanı: Başvuru için belediyede çalışıyor olma şartı

2017 yılında yürürlüğe konulan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği"yle, mahalli idarelere memur alımı, ÖSYM'nin yaptığı merkezi memur yerleştirmesinin dışına çıkarılmıştı. Tıklayınız.

Bu düzenlemeyle birlikte mahalli idareler yeniden personel alım ilanları yayınlamaya başladılar.

Ancak yönetmelikte, kişiye özel ilanlara yönelik olarak bir kontrol mekanizması kurulmadığı için garip ilanlar yayınlanmaya başladı.

Örneğin Tutak belediyesinin yayımladığı memur ilanında şu iki şart yer almıştır:

"e. İnşaat Mühendisi , Zabıta Memuru ve Sayaç Memuru kadroları için başvuru tarihi itibari ile en az altı ay önce Tutak İlçesinde ikamet ediyor olmak.

f. Sayaç Memuru kadrosu için başvuru yaptığı tarihden önce en az altı ay Tutak Belediyesi bünyesinde veya bağlı bulunduğu Belediye şirketinde çalışmış olmak.

g. İnşaat Mühendisi kadrosu için Tutak İlçe sınırları içerisinde iş deneyimine sahip olmak"

DEĞERLENDİRME

İşçi alımlarında dahi ikamet şartı, adayların eşit şartlarda başvurmasına engel olduğundan, Danıştay tarafında iptal edilmişken bu şartın memur alımlarına konulmuş olması oldukça yanlış bir işlemdir. Buna ilave olarak, bir memur kadrosu için belediye veya belediye şirketinde çalışıyor olmak veya iş deneyimini sadece bir ilçe ile sınırlı tutmanın kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır.

Bu bağlamda, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Devlet Personel Başkanlığının sadece alım ilanlarını yayınlamak yerine, standart koyucu, regüle edici bir pozisyon alması gerekmektedir. Her iki kamu kurumunun da bu tür ilanları yayınlamamak için bir denetim mekanizasması getirmesi yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber