16/05/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti TBMM grup toplantısında son gelişmeler değerlendirilecek.

2- Türk-İş yönetimi, kamudaki toplu iş sözleşmeleri için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Ankara'da bir araya gelecek.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sinop Milletvekili Engin Altay ve beraberindeki Sinop sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan heyet ile Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü 2. Toplantısı...

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da, toplantı için gelen Afrika ülkelerinin bakanlarıyla görüşecek.

- Görüşmenin ardından basın toplantısına katılacak olan Tüzmen, Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü 2. Toplantısı'nın açılışında da yer alacak.

5- Paris'te OECD Bakanlar Konseyi toplantısına katılan Maliye Bakanı Kemal Unatıkan, daha sonra basın toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın katıldığı, İslamabad'da düzenlenen İslam Konferansı Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konferansı sona eriyor.

7- Polisin Asayiş Suçlarıyla Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi, Ankara'da, İçişleri Bakanı Osman Güneş'in de katılacağı toplantıda tanıtılacak.

8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Rize'de ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenecek 2007 yılı yaş çay alım kampanyası açılışına katılıyor.

9- TBMM'den...

- Genel Kurulda, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının görüşülmesine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, İmar Bankasından Hazine Bonosu alanlara, paralarının karşılığı olarak Hazine kağıdıyla ödeme yapılmasını öngören yasa tasarısı ve konuya ilişkin teklifler ele alınacak.

10- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da TÜRKSAV'ın "Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" törenine katılacak.

11- Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Teğmen Halil Demirörs'ün cenazesi Burdur'un Karamanlı ilçesinde, şehit uzman onbaşı Suat Özcan'ın cenazesi de Malatya'nın Söğüt beldesinde öğle namazının ardından toprağa verilecek.

12- Gazeteci Turan Yavuz'un cenaze töreni...

- Yavuz'un cenazesi, Milliyet Gazetesi önünde düzenlenecek tören ve Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Ankara'da toprağa verilecek.

13- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanına sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan Sevgi Bayrağı, Sivaslı atletlerce, Kayserili atletlere teslim edilecek.

14- Selanik'te Yüce Önder Atatürk'ün doğduğu evden getirilen toprak, Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen törenle Vali Nusret Miroğlu'na teslim edilecek.

15- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

16- Fransa'da cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni...

- Yeni Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Elysee Sarayı'nda düzenlenen törenle, görevi Jacques Chirac'tan devralacak.

- Sarkozy, akşam saatlerinde Berlin'e giderek, Almanya Başbakanı Angela Merker ile görüşecek.

17- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve KKTC Ticaret Odası Başkanı Erdil Nami, Brüksel'de Avrupa Parlamentosunda Liberal Grubun düzenlediği "Madalyonun Öbür Yüzü: Kıbrıslı Türklere Söz Hakkı Vermek" konulu sempozyumda konuşacak.

18- Türk Hava Yolları ile Türkiye Kızılay Derneği arasında "ulaşım sponsorluğu sözleşmesi" İstanbul'da imzalanacak.

19- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Ankara'da, Anadolu Yaklaşımı konusunda KOBİ ile banka yöneticilerinin bir araya geleceği toplantının açılış konuşmasını yapacak.

20- İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "C40 Büyük Kentler İklim Zirvesi"ne katılmak üzere geldiği New York'ta, zirvenin "Yenilenebilir Enerji Sistemlerini Benimsemek" konulu toplantısında konuşma yapacak.

21- Sempozyum...Sunum...Toplantı...Panel...

- Ulusal Su Günleri Sempozyumu, Antalya'da başlayacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak İlçesi muhtarlarıyla birlikte su kampanyasının sunumuna katılacak.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Elsu Hızır, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen ile birlikte İzmir'in EXPO adaylığına ilişkin basın toplantısı yapacak.

- İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda dün başlayan Motorshow 2007 Fuarı, çeşitli etkinliklerle devam edecek.

- Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenen "Enerji Sektöründe Özelleştirme ve Düzenleme" başlıklı panel, Ankara'da yapılacak.

- Gaziantep Üniversitesinin "Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği" etkinlikleri, Atatürk Anıtı'ndaki törenle başlayacak.

- Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı başkanları, düzenleyecekleri ortak basın toplantısıyla aile hekimliği uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar.

- Sağlık-İş sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Diyarbakır'da 183 gündür grevde olan tekstil işçilerini ziyaret ederek, gıda yardımında bulunacak.

- Trabzon Ticaret Borsası 2006 Ekonomi Basını Teşvik Yarışması'nın ödül töreni, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılacak.

- Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması'nın tanıtımı için basın toplantısı yapılacak.

- Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tiyatro Salonunda "Küçük Adımlar Büyük Yarınlar" projesi kapsamında düzenlenen törene katılacak.

22- 60. Cannes Film Festivali başlıyor.

- 27 Mayısa kadar sürecek festival, Çinli yönetmen Wong Karxwai'nin "My Blueberry Nights" filminin gösterimiyle açılacak.

23- Usulsüz sorgulama skandalı...

- Oluşturulan komisyon, Teftiş Kurulundaki sorgulamaya ilişkin soruşturmayı tamamladı.

- Daha önce görevden uzaklaştırılan 5 kamu görevlisinden 4'ü için memuriyetten çıkarma, 1'i için de kademe ilerlemesi cezası istendi.

24- Futbolda 49. UEFA Kupası final maçı 2 İspanyol ekibi Sevilla ile Espanyol arasında İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılıyor.

25- Türk Telekom Lig A'ya Yükselme maçları kuraları, Ankara'da çekilecek.

26- Avrupa Şampiyonası Elit Turu'nda mücadele edecek 19 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, Futbol Federasyonu'nun Riva Özkan Olcay Tesisleri'nde toplanacak.

27- Derbi maçta gözler "Kral" adaylarında...

- Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak sezonun son derbi maçı, aynı zamanda "Gol Krallığı" yarışmasına sahne olacak.

- Ligde son 2 haftaya girilirken, 19 golle zirvede yer alan Fenerbahçeli Alex ve 18 golle en yakın takipçisi Galatasaraylı Ümit Karan, ilk kez "Gol Kralı" unvanını alabilmek için derbide gol arayacak.

28- Fenerbahçe'nin "Cim Bom"a boşu yok...

- Kuruluşunun 100. yılını kutlayan Fenerbahçe Kulübü, takım sporlarında bu sezon ezeli rakibi Galatasaray'a büyük üstünlük kurdu.

- İki kulüp arasında, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, (A) takımlar seviyesinde yapılan bu sezonki 10 maçı da Fenerbahçe kazandı.

- Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 1, Beko Basketbol Ligi'nde 3, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2, Erkekler ve Bayanlar Birinci Voleybol Liglerinde de 2'şer olmak üzere, ezeli rakibiyle oynadığı toplam 10 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

29- Şampiyon Fenerbahçe'de gözler transfere çevrildi...

- Sarı-lacivertlilerde 10 futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. - Fenerbahçe yönetimini özellikle Alex ve Tuncay terletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber