Öğretmenlik Atamalarında Şimdi Ne Olacak?

KPSS-Öğretmenliğe ilave olarak, öğretmenlik atamalarında kullanılmak üzere, öğretmen alan seçme sınavı yapılmasına imkan veren 18 Ocak 2007 tarihli yönetmelik değişikliğinin yürürlüğü durdurulmuştur. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı "alan seçme sınavını" yapamayacaktır. 2007 yılı öğretmenlik atamalarında, sadece, ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS-Öğretmenlik (KPSS10) sınav sonuçları kullanılacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlik alan seçme sınavı yapılmasına imkan veren düzenleme 18 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu düzenleme sonrasında KPSS-Öğretmenlik sınavına ek olarak, her branş için, ayrı bir sınav yapılacaktı.

MEB Mart ayında, ÖSYM'ye bir yazı yazarak, alan seçme sınavını yapıp yapamayacağını sormuştur. ÖSYM, böyle sınavı yapamayacağını, Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığına bildirmişti.

Diğer yandan, ÖSYM, KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik için 14-29 Mayıs 2007 tarihleri arasında başvuru almaya başlamış, MEB ise yayımladığı resmi açıklamada öğretmenlik atamalarında "ÖSYM'ce yapılacak KPSSP10 ile Bakanlıkça yapılacak olan Alan Seçme Sınavı'nda atanacağı alan için Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üstünde puan almış olmak," şartının aranacağını vurgulamıştır.

Bu son Danıştay kararına göre MEB alan seçme sınavını yapamayacaktır. Yönetmelik değişikliğinin de yürürlüğü durdurulduğundan, öğretmenlik atamalarında sadece ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS-Öğretmenlik sınav sonuçları geçerli olacaktır. Bir başka anlatımla öğretmen olmak isteyen adayların Cumartesi sabah ve öğleden sonraki oturumlara katılmaları yeterlidir.

Memurlar.net'in yukarıda belirttiği açıklamalara uygun resmi bir açıklamanın yazımı devam etmekte olup, kısa bir süre içinde, bu resmi açıklama kamuoyuna duyurulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber