Muharrem İnce'ye soru: Mülakat, sadece öğretmen alımında mı var?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce neden sadece öğretmen alımlarındaki mülakatları gündeme getiriyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mayıs 2018 21:00, Son Güncelleme : 20 Mayıs 2018 22:01
Muharrem İnce'ye soru: Mülakat, sadece öğretmen alımında mı var?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce "Gelecek Bildirgesi" adı altında bir manifesto açıkladı. Tıklayınız.

Manifestoyu baştan sona okuyunca, kamuya girişlerle ilgili özel bir bölüm göremediğimizi fark ettik.

Polise ve öğretmene 3600 ek gösterge gibi somut vaatlerde bulunulmuş ancak nedense KPSS'ye, kamuya girişlere dair özel bir bölüm açılma gereği duyulmamıştır.

Ancak iki yılda bir yapılmakta olan KPSS sınavlarına 3,5 milyon aday girmekte olup, toplumun çok geniş bir kesimi etkileyen kamuya girişlere ilişkin olarak özel bir başlık açılmaması çok önemli bir eksikliktir.

Ayrıca, "Gelecek Bildirgesi"nde mülakatlar sadece öğretmenlik bağlamında ele alınmıştır. Bildirgede bu husus "Öğretmen alımında mülakat sistemi kaldırılacaktır." şeklinde ele alınmıştır.

Oysaki mülakatlar sadece öğretmenlikte değil POMEM alımlarında, Adalet Bakanlığının zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı gibi tüm kadrolarına atanmada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına personel alımında, Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ'ye mühendis alımında, tüm kamuya işçi alımlarında önemli bir sorundur. "Gelecek Bildirgesi"nde bu mülakatlara yönelik tek bir satır bulunmamaktadır.

Dolaysıyla sadece öğretmenlik bağlamında mülakat sorununa yaklaşılması, popüler bir konu olduğu için sorunun ele alındığını hatırlatmakta, kamuya girişlerde adil bir sistemin kurulmasına yönelik bir fikir bulunmadığını göstermektedir.

Daha önceki bir haberde de ele alındığı üzere, zaten memurlar.net olarak Ak Parti'nin konuya olan yaklaşımını sıklıkla eleştirmekteyiz. Ama muhalefetin, özelikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan dışındaki tüm adayların, çok daha rahat bir şekilde vaatlerde bulunma imkanına sahip olmasına rağmen, "liyakat ve ehliyet ana ilkemiz olacak" şeklindeki genel bir açıklamanın dışında bir şey söyleyememelerini anlayamıyoruz.

Memurlar.net olarak, bir kez daha vurgulama gereği hissediyoruz. Erdoğan dışındaki diğer adaylar daha yüksek sesle ve somut örnekler vererek kamuya girişlerde daha adil bir sistem kurulması gerektiğini daha yüksek sesle gündeme getirmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber