AKP asker aday peşinde

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi partiler, seçim sürecinde, söylemlerinin yanı sıra, kamuoyuna, listelerine aldıkları adaylarla da mesaj vermeye hazırlanıyor. AKP bu çerçevede, Genelkurmay Harekat Başkanlığı yapan emekli Korgeneral Karabay'a adaylık teklifi götürdü. Listede başka asker kökenliler de bulunuyor

Seçim arifesinde diğer partiler gibi AKP'de kamuoyunun yakından tanıdığı ve partisinin imajını güçlendirecek isimlerle dirsek teması içinde. AKP'nin, bazı emekli komutanlara da aday olması konusunda öneri götürdüğü öğrenildi. Emekli Korgeneral Köksal Karabay, AKŞAM'a ?AKP'den beni aradılar, doğru? açıklaması yaptı.

HİLMİ ÖZKÖK İSMİ

Süleymaniye'deki çuval geçirme olayı sırasında Genelkurmay Harekat Başkanı olan Karabay, konuyla ilgili açıklama yapmayı bu aşamada uygun bulmadığını söyledi. Karabay, Süleymaniye'deki çuval geçirme olayının yaşandığı süreçle ilgili olarak daha sonra ?Ben olsaydım ABD'lilere karşı koyma emri verirdim? demişti. AKP'nin başka bazı emekli askerlere de adaylık teklifi götürdüğü konuşuluyor.

Köksal Karabay dışında AKP kulislerinde adı en fazla geçen isim ise, Genelkurmay eski başkanlarından Hilmi Özkök. Eski paşaya teklif götürülme konusunda tartışan AKP kurmayları, çıkacak karara göre nabız yoklanacağını belirtiyor. TSK'dan emekliliğini isteyen ya da istifa eden bazı asker kökenlilerin de tercihi AKP oldu. Batman, Afyon, Kütahya ve Antalya'dan AKP milletvekiliği için emekli binbaşı ve albaylar başvurdu.

ÇOĞU ALBAY

Eskişehir'de 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görev yaparken 8 Mayıs'ta emeklilik dilekçesi veren Kıdemli Albay Eyüp Kocabaş, AKP'den Afyonkarahisar milletvekili aday adayı oldu. 2003 yılında binbaşılıktan emekli olan Hüseyin Şimşek ise Afyonkarahisar'dan yarışa girdi.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda zorunlu hizmetini doldurduktan sonra istifa eden Yarbay Süleyman Dönmez de AKP' den aday adayı oldu. Batman'da da emekli Albay Sait Ekinci, AKP aday adaylarının listesinde yer aldı. Antalya'da ise yine eski bir TSK üyesi olan Emekli Albay Muhammet Demirel, AKP'den milletvekili aday adayı. Bir başka aday adayı da, Amasya Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli Albay Ahmet Yıldırım oldu.

4'Ü İSTANBUL'DAN

AKP'nin İstanbul'dan milletvekili aday adayı olan listesinde 4 asker yer aldı. Hasan Savaş Tuncer (subay), Adem Darama (emekli subay), Faruk Bardakçı (emekli subay) ve Sıtkı İlbak adaylık için başvuru yapan isimlerden.

BİNBAŞININ MİMAR EŞİ

Sakarya 1.Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Binbaşı Osman Uyanır'ın eşi yüksek mimar, bir çocuk annesi Sevda Uyanır, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu. AK Parti Sakarya İl Teşkilatı'na gelerek İl Başkanı Yusuf Alemdar'dan form aldı.

Bordo bereli general MHP'de

11 Türk askerinin başına ABD askerlerince çuval geçirilen ?Süleymaniye Baskını? sırasında Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı olan emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, MHP'den Tokat için aday adaylığını koydu. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın efsanevi subayları arasında bulunan ve Adıyaman'da görev yaptığı dönemde, yerel sanatçılardan kurduğu orkestranın hikâyesi ?Beynelmilel? filmine esin kaynağı olan emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu ise DYP'yi seçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber