Programcı mühendisliği bitirdiğinde, özel tazminata ek olarak 3600 ek göstergeyi de alabilir mi?

Programcı unvanında çalışan bir memur, mühendisliği bitirdiğinde 3600 ek göstergeyi alabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Haziran 2018 00:01, Son Güncelleme : 29 Mayıs 2018 19:17
Programcı mühendisliği bitirdiğinde, özel tazminata ek olarak 3600 ek göstergeyi de alabilir mi?

SORU: merhabalar ben diyarbakır il sağlık müdürlüğünde v.h.k.i. çalışmaktayım. 2017 ekim ayında yapılan ünvan değişikliği sınavında programcı (teknik hizmetler sınıfı) kadrosuna geçtim ve ayrıca üst öğrenim olarak bilgisayar mühendisliği bitirdim. mühendislik diplomam maaşa işlendi özel hizmetten faydalandım fakat arkadaşlar ek göstergeden faydalanamayacağımı söyliyerek maaşıma ek gösterge yansıtmadılar. bununla ilgili yaptığım araştırmada piyasada çok fazla bilgi kirliliği olduğunu gördüm. bu konudaki görüşünüz benim için çok önemli. bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim teşekkür ederim iyi çalışmalar...

CEVAP:160 Seri Nolu Devlet Memurları Genel Tebliğinin "(E) Uygulamaya İlişkin Ortak Açıklamalar" bölümünün 3. maddesi aşağıdaki şekildedir.

3- Kararın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde de belirtildiği üzere, kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunan personelden, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirerek, diploma veya çıkış belgelerini kurumlarına ibraz edenlere, intibak işlemlerinin yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, belgelerin kuruma ibrazını takip eden ay başından geçerli olmak üzere, ita amirlerinden alınacak ödeme onayı ile, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere bitirilen aynı sınıfla ilgili mesleki üst öğrenimin karşılığı olan zam ve tazminatlar ödenecek, bunlar için ayrıca yıl içinde kontrol işlemi yapılmayacaktır.

Sağlık ve teknik hizmetler sınıflarında yer alan personelin bitirdiği üst öğrenimin mesleki bir üst öğrenim olup olmadığı hususu, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 43 üncü maddesinin (b) bendi uyarınca alınan Yükseköğretim Kurulu kararlarına istinaden tespit edilecektir.

Örnek: Lise dengi mesleki sağlık öğrenimi görmüş olup, Sağlık Hizmetleri Sınıfında "hemşire" kadrosunda görev yapan ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine bağlı "Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı"ndan mezun olan bir personel, anılan programın Yükseköğretim Kurulu tarafından sağlık personeli önlisans programları statüsünde kabul edilmemesi nedeniyle, mesleki sağlık yüksek öğrenim görmüş olanlar için öngörülen zam ve tazminatlarından yararlandırılmayacaktır.

Devlet Personel Başkanlığının "Teknik Hizmetler Sınıfında istihdam edilen personelin yararlanacağı ek göstergeler hakkındaki" 27/2/2014 tarihli ve 813 sayılı görüşünde "....tekniker kadrosunda bulananların, mühendislik fakültesinden mezun olması halinde, mühendis kadrosuna atanmaksızın, a bendinde belirtilen 3600 ek göstergeden yararlanması mümkün bulunmamaktadır..." yönünde görüş bildirilmiştir.

Değerlendirme: Tekniker kadrosunda olmakla birlikte mühendislik diplomasına sahip olanlar mühendis kadrosuna ödenen zam ve tazminatlardan yararlanır ancak ek göstergeden yararlanamaz.

Danıştay İçtihadı Birleştir Kurulunun da gerekçe olarak yer aldığı DPB görüşü için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber