İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Albayrak: Ekonomiye açık operasyon var

Enerji Bakanı Berat Albayrak, kurlarda yaşanan oynaklığın ekonomiye yapılan operasyon olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, "Birileri kol kesmeye çalışıyor" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Mayıs 2018 07:20, Son Güncelleme : 23 Mayıs 2018 08:27
Bakan Albayrak: Ekonomiye açık operasyon var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün bir araya geldiği gazete ve TV'lerin Ankara temsilcilerine siyasetten ekonomiye kadar geniş açıklamalarda bulundu. Ekonomiye açık ve net operasyon yapıldığını söyleyen Bakan Albayrak, "Kol kesme pahasına Türkiye'nin sakalını kesmeye çalışıyorlar" dedi. Albayrak'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları özetle şöyle:

KOL KESME OPERASYONU: Ekonomiye çok açık net bir operasyon söz konusu. Bunu sokaktaki insanlar da biliyor. Birileri kol kesme (zarar etme) pahasına Türkiye'deki siyasi gündemi ekonomi üzerinden etkilemeye yönelik hareket içinde. Kol kesme pahasına Türkiye'nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. Ben de diyorum ki 25 Haziran'dan sonra Türkiye'nin sakalları uzar ama o masada birilerinin kolu hep kalır.

DALGALANMANIN SEÇMENE ETKİSİ: Dalgalanmalar pozitif de negatif de etki edebilir. Önemli olan bunun iletişimidir, anlatılmasıdır. Çünkü siz dünyada rekor büyüme gerçekleştiriyorsunuz. 2018 ilk çeyrek büyümesi için de yüzde 7'ler konuşuluyor. Halkımızın özellikle 3-5 yıldır yaşananlardan sonra bağışıklık sisteminin daha da güçlendiğine, farkındalık düzeyinin daha da arttığına olan inancımdan hareketle bu sürecin de hayırlı olacağına inanıyorum.

VİCDANIM RAHAT: Yerli üretim, yerli kaynak, istihdam, ithalatın düşmesi, cari açığın düşmesi, bütün bu yol haritası hazırlandı. Vicdanım rahat. Yeni bakana, 'buyur arkadaşım' diyeceğiz. Berat Albayrak geldi böyle, sonra? Berat Albayrak bugün var, yarın yok. Berat Albayrak'tan sonra bu süreç devam etmeyecek mi?

YERLİ ENERJİ: Yerli enerji payında mayıs başı itibarıyla yüzde 51.17'ye ulaştık, bu rekor düzeyinde bir rakam, müthiş bir rakam elhamdülillah. Hele hele tarihin en kurak kışlarından birinin geçtiği dönemde.

SONDAJ HAMLESİ: Hakkari'ye gidiyorum, ilk defa Çukurca'da sınırın dibinde sondaj yapacağız. Karada daha aktif sondaj stratejisi güdüyoruz. Doğu Akdeniz'de de bu sene en az bir sığ, bir de derin sondajımızı yapacağız.

DOĞU AKDENİZ: Doğu Akdeniz'de, Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar açık, net ve somut bir diplomasi izlemiştir. 3 tane saha var. Türkiye'nin kara suları, Kuzey Kıbrıs ve muvazaalı bölgeler. Doğu Akdeniz birilerinin gölü değil. Gemilerinizi gönderirseniz, o gemileri oraya sokmayız. Artık eski Türkiye yok.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Türkiye'nin amiral partisi AK Parti. Seçim birinci turda tamamlanır. Seçimlerde "Güven, istikrar, yerli ve milli duruş" belirleyici olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün bir araya geldiği gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle görüştü. Albayrak, özetle şu mesajları verdi:

Bir kez daha ortaya çıktı ki Türkiye'nin amiral partisi AK Parti Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu. AK Parti'nin hem yürütme hem de yasama olarak ne kadar etkin strateji güdeceğinin açık resmi. (Bakanların milletvekili listesinde olması) AK Parti listesi, milletvekili seçimlerinden emin olmamayı değil, tam tersine milletvekilliği seçimlerine de en az başkanlık kadar güçlü girme iddiasını yansıtıyor.

Esas konu şu: Güçlü lider, güçlü Meclis. Yani Tayyip Erdoğan'ı seviyorsa bir seçmen, AK Parti'yi de seviyor demektir. AK Parti eşittir Recep Tayyip Erdoğan demektir. Amerika'daki bir internet sitesinde bir haber çıkmış. İsrail suikastçılar gönderecekmiş, Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş. Ben de diyorum ki vatandaş bunu konuşuyor... "Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse bundan sonra olağan şüpheli bunlardır!

Seçimlerde belirleyici unsur, güven ve istikrar. Son yıllarda bunun yanına yerli ve milli duruş da eklendi. Seçim ikinci tura kalmaz, birinci turda Cumhurbaşkanımız seçilir. Ben düşünmüyorum ama ikinci tura kalırsa bile, Cumhurbaşkanımız karşısında kim olursa olsun emin olun birinci turdakinden çok daha fazla bir oyla seçilir. Ama Türkiye iki hafta kaybetmesin, birinci turda bitsin.

"İstanbul eşittir Türkiye" olarak bakan bir partiyiz. Bu hareketin doğuşu İstanbul'daki dönüşümle başladı. İstanbul, Türkiye'nin yüzde 20'si neredeyse. İstanbul'da her zaman çıta ve hedef daha yukarısı. İstanbul'u ne kadar yukarı taşırsanız, Türkiye'yi olumlu bir noktaya taşıyacaktır. Muhalefetteki partilere bakıyorsak, görünen bir parti var, o adayını bile desteklemiyor. Adayları partiden kopmuş. Allah selamet versin.


KÜRTLER'İN TEMİNATI ERDOĞAN

MHP yakınlaşması üzerinden AK Partiye bir şeyler yapıştırılıp Kürt seçmen üzerinden ayrışıyor algısı varsa, 16 Nisan 2017 referandumu bunun en güzel cevabıdır. AK Parti'nin de MHP'yle iletişimi sürdürüyor olmasının devlet özelinde de Kürt seçmenle ilişkisinde de pozitif yöne evrilmesine katkısı bulunduğunu düşünüyorum.

Kürt seçmen bölge siyasetinde, küresel siyasetteki kırılmayı her geçen gün çok daha net okuyor. Kürt seçmenler"Birileri bin yıllık Selahaddin Eyyubi'nin intikamını almak için bize operasyon yapıyor" diyor. Bölgedeki Kürtlerin en büyük teminatı Türkiye'dir, Recep Tayyip Erdoğan'dır.

ALTI OK NEREYE GİTTİ

Muhalefetin listesini değerlendirmek AK Parti için zül. 6 ok nereye gitti? Devlet tehdit altında, yoksunuz. Millete darbe yapılıyor, yoksunuz. Cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar evlerde kumanda zaping yapıyorsunuz. Halk bölünmeyle karşı karşıya, siz bölücülerle hareket ediyorsunuz.

HDP'nin barajı geçip geçmemesi AK Parti için önemli değil. AK Parti siyasetini muhalefete göre değil, Türkiye'nin değişim ve dönüşüm sürecini yönetecek şekilde Türkiye'nin bekasına, geleceğine ve istikrarına göre konumlanmıştır.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYORLAR

FETÖ'yle mücadelede 40 yıllık bir yapıyı 1.5 senede bitirdik demeniz çok basit değil. Muhalefetteki bazı kesimler hala FETÖ'ye terör örgütü diyemiyorlar. Bunları, kontrollü darbe söylemi geliştirenleri halkımızın görmesi lazım. FETÖ ve PKK taşerondur.

Okan Müderrisoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber