Milli silahlar dik duruşun eseri

Yerli ve milli silahlarla yürütülen terörle mücadelede sağlanan başarıyı değerlendiren şehit aileleri ve vatandaşlar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşunun eseri bu" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Mayıs 2018 07:05, Son Güncelleme : 23 Mayıs 2018 07:39
Milli silahlar dik duruşun eseri

Türkiye, son dönemde yerli ve milli silah üretiminde yaptığı atılımlar sayesinde terörle mücadelede en güçlü dönemini yaşıyor. Şehit aileleri ve vatandaşlar milli silahlar ve terörle mücadele konusundaki düşüncelerini SABAH'a anlattı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu sayesinde savunma sanayisinde dışa bağımlılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, "Milli silahlar dik duruşun eseri" diye konuştu. İşte söyledikleri:

OPERASYONLAR GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİYOR

15 Temmuzgecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in Kayseri'de yaşayan babası Yahya Kemal Yiğit ise milli silah üretiminin küresel güçleri paniğe sevk ettiğini söyledi. Şehit babası Yiğit, "Türkiye uçak üretti, 'dur biz sana daha ucuza satarız' dediler. Türkiye araba üretti, arkasını getirtmediler. Ne var ki bu ülkenin o dönemdeki siyasi iktidarları Batılı güçler karşısında direnemedi. Şimdi çok şükür ki Recep Tayyip Erdoğan gibi yiğit bir Cumhurbaşkanımız var. Bu yiğit kimseye pabuç bırakmadı. 1974 yılında bir Kıbrıs Barış Harekatı yaptık. Harekat 2 buçuk gün sürdü. 20 yıl belimizi doğrultamadık. Oysa bugün Elbab'da Afrin'de aylarca operasyon yaptık. Elhamdülillah kimseye muhtaç olmadık. Bu Türkiye'nin hangi noktaya geldiğinin en büyük kanıtıdır. Şimdi kendi silahlı silahsız İHA'larımızı yapıyoruz. Kendi tankımızı, milli piyade tüfeğimizi ve kendi füzelerimizi yapar hale geldik. Terörle mücadelede gelinen nokta ortada. Artık SİHA'lar teröristleri buldukları yerde yok ediyorlar. Bir şehit babası olarak göğsüm kabarıyor. Artık silah ithal eden değil ihraç eden ülke olduk. Bu bir dik duruşun eseridir" dedi.

TERÖRİSTLER ARTIK KAÇACAK DELİK ARIYOR

Hakkarı'nın Yüksekova ilçesinde 6 yıl önce Yeşiltaş Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Er Umut Bulut'un Samsun'da yaşayan annesi Gülbahar Çayıroğlu, "Çok güzel bir söz var, 'kendi işini kendin yapacaksın' diye. İsrail'den Heron'lar alındı. Fakat askerlerimizi hep yanlış yönlendirdiler. Darbeci FETÖ'cü askerler de yıllarca hep dağa taşa boş yerlere ateş etmişler. Ama şimdi öyle değil. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve bu silahları üretenlerden razı olsun. Kendi ürettiğimiz İHA ve SİHA'lar sayesinde, artık teröristler kaçacak delik bulamıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber