İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP listelerine son dakika Canan resti ayarı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun listeler yüzünden İnce'den yediği ayarın ardından İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'ndan da 'istifa' tehdidi aldığı ortaya çıktı. Listelere tepki gösteren Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu'na istifa resti çekince adaylar yer değiştirdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Mayıs 2018 07:30, Son Güncelleme : 23 Mayıs 2018 07:24
CHP listelerine son dakika Canan resti ayarı

Akşam CHP'de tartışmalara neden olan listenin değiştirilmesinin arka planında yatan nedenleri ortaya çıkardı. Özellikle İstanbul'daki bazı değişikliklerin arkasında yatan nedenin il Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan kaynaklandığı tespit edildi. Özellikle örgütün sevmediği ama Kılıçdaroğlu'nun çok sevdiği bazı isimler listelerin tepesinde olunca örgüt ayaklandı. Özellikle de İstanbul 3. Bölge'nin çok sevilen ismi Ali Şeker'in liste dışında kalması partilileri ayaklandırdı.

İSTEKLERİ OLUNCA İSTİFADAN VAZGEÇTİ

Örgütün bir dönem üzerini çizdiği Erdoğan Toprak, Sinop'ta kendi arkadaşını aday yaptırıp kapağı İstanbul'a atan Engin Altay ve Saadet Parti kökenli Mehmet Bekaroğlu'nun ilk üç sırada yer alması Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bakırköy ilçe teşkilatlarını ayaklandırdı. Tepkiler artınca Kaftancıoğlu Kılıçdaroğlu'na istifa resti çekince geri adım atmak zorunda kaldı.

Ali Şeker olmazsa olmazımız!

Kılıçdaroğlu'nun "talepleriniz nedir?" sorusunun ardından Kaftancıoğlu isteklerini bir bir sıralamaya başladı. Ali Şeker'in yeniden listeye girmesi, Tuncay Özkan ve Altan Tan'ı ise kesinlikle İstanbul'da istemediklerinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine sabah saatlerinde Ali Şeker'e 2. Bölge 8. Sırayı teklif etti. Şeker 3. Bölge'de diretse de Kılıçdaroğlu'nun dediği oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu talebi yüzünden İstanbul'a kaydırılan Tuncay Özkan yeniden İzmir'e gönderildi. Yerine Ünal Çeviköz geldi. HDP'de görev yaptığı süre içinde sol gelenekten gelenlere söylediği sözler yüzünden tepki çeken Saadet Partili Altan Tan'ın kontenjandan aday gösterilip gösterilmeyeceği ise netlik kazanacak. Tan şu anda Saadet Partisi 3. Bölge'den ilk sırada yer alıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun Saadet kontenjanı

CHP listelerinde aday gösterilen Saadet Partililer ortaya çıktı. KHK ile üniversiteden ihraç edilen ve Kılıçdaroğlu'yla adalet yürüyüşlerine katılan Cihangir İslam, İstanbul 3. Bölge 9'uncu sıradan aday gösterildi. Yine Karamollaoğlu'nun önerisiyle Prof. Dr. Hüseyin Emre Bağce İstanbul

1. bölge 11. sıradan aday gösterildi. Saadet Partili Ahmet Yıldız Kayseri

2. Sıra, Abdülkadir Karadumar Konya 2. Sıra, Abdülkadir Çelebi Trabzon

2. Sıra, Hüseyin Şahin ise Samsun 3. sırada kendisine yer buldu.

Sıralamayı beğenmeyen basıyor istifayı!

CHP, Trabzon'da Ahmet Kaya, Saadet Partisi (SP) kontenjanından Abdulkadir Çelebi, Nuri Aydın, Ferda Kudunoğlu, İsmail Kaynar ve Mertcan Fero'yu, 24 Haziran seçimleri için aday gösterdi. 4'üncü sıra adayı Ferda Kudunoğlu, listedeki sıralamayı beğenmeyince adaylıktan çekildi, partisinden de istifa etti. Öte yandan yine sıramalayı beğenmeyen Gaziantep'ten 4 kişi adaylıktan çekildi.

SAĞ: BENİ DOLGU MADDESiİYAPTILAR

CHP Milletvekili aday adaylığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa eden Hüseyin Sağ, CHP'nin YSK'ya verdiği listede İstanbul 1. Bölge 16. sırada aday gösterildi. Bu durum karşısında CHP'ye isyan eden Sağ, "Parti beni 16. sırada dolgu maddesi olarak yazmayı uygun bulmuşlar. Sakın benim yaptığım şekilde bir mücadelenin içinde olmayın" dedi.

YSK'ya 'PM listesinde oynadılar' itirazı

CHP'de PM onaylı vekil aday listesi YSK'ya teslim edilmeden önce, tepkiler üzerine PM'nin onayını alan listenin üzerinde son dakika değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerden sonra bazı illerdeki adayların yeri değişti. Eski listede üst sıralarda olanlar isyan bayrağı çekip YSK'nın kapısına dayandı! Uşak'ta 1. sırada İsmet Akın, 2. sırada Ali Karaoba ve 3. sırada Özkan Yalım varken yapılan değişiklikle son sıradaki isim 1. sıraya alındı. İsmet Akın duruma isyan edip kanunun çiğnendiği gerekçesiyle YSK'ya itirazda bulundu.

ERCAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber