Key yasası ay sonu tamam

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, 5 milyon kişiyi ilgilendiren KEY hesaplarının ödenmesi sürecini de hızlandırdı. Yasanın Meclis'teki görüşmeleri ise öne alındı. Yasanın ay sonuna kadar yasalaşması bekleniyor

HÜKÜMET Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarıyla ilgili yasayı ay sonuna kadar Meclis'ten geçirmeyi planlıyor. Yasa Meclis'ten geçer geçmez çalışanların maaşlarından 9 yıl boyunca kesilen KEY paylarının ödenmesiyle ilgili süreç de başlayacak. Özal hükümetinin 1987 yılı başından itibaren çalışanların maaşlarından kesintiye gidilerek oluşturulan KEY hesapları 1 Ocak 1996'da bitmişti. Ödenmesi yılan hikayesine dönen KEY hesapları için AK Parti hükümeti harekete geçti. AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, bazı tasarı ve tekliflerin gündemin ön sıralarına alınacağını söyledi. Gündüz, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının görüşülmesinin ardından SİT alanlarındaki taşınmazlarda zilyetlik yoluyla mülkiyet iktisap edilemeyeceğiyle ilgili değişiklik yapılmasının ele alınacağını bildirdi.

GÜNDEM YOĞUN

GÜNDÜZ ayrıca yabancıların çalışma izinleri, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasında süre uzatımı seracılık, sosyal güvenlikle değişiklik yapılması ile yerel meclislere olağanüstü toplantı yapma hakkı tanıyan düzenlemelerin de görüşüleceğini söyledi.

ÖNCE İSİMLER BELİRLENECEK

Yasa çıkar çıkmaz ödemeler başlayacak ancak halen sıkıntılar aşılmış değil. 5 milyon kişiyi ilgilendiren hesaplardaki paraları vermek için sadece 1 milyon 494 bin hak sahibi belirlendi. 3.5 milyon kişinin belirlenmesi için de harekete geçildi. Yasanın çıkmasının ardından hak sahiplerine 5 yıllık süre tanınacak. Fonda 1 milyar 210 bin YTL var. Çalışanlara kesinti yapılan yıl sayısına göre faiziyle 400 milyon lira ile 6 milyar lira arasında ödeme yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber