17/05/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Danıştay Saldırısının 1. Yılı...

- "Danıştay'a Yapılan Menfur Saldırının Yıldönümü ve Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin'i Anma Günü" dolayısıyla Danıştay'da tören düzenlenecek.

- Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu başkanlığındaki Danıştay mensupları, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Mustafa Yücel Özbilgin, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da, Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü toplantısı çerçevesinde düzenlenen fuar açılışına katılıyor.

4- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'ndeki "KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı"nın açılışına katılacak.

- Özak, daha sonra Trabzon'da milletvekili aday adaylarıyla birlikte istişare toplantısı yapacak.

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, lisans almış elektrik üreticileriyle bakanlıkta bir araya gelerek sorunları ve çözüm önerilerini dinleyecek.

6- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılacağı, Telekomünikasyon Kurumu tarafından düzenlenen Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü Kutlamaları, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

7- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da, "Hatırla Sevgili" dizisinin oyuncularını kabul edecek.

8- TBMM'den...

- Genel Kurulda, 17 üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, doğalgaz özelleştirmeleriyle ilgili yasa teklifi ele alınacak.

- Tarım ve Köyişleri Komisyonunda, Türkiye'deki kadastro çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi ve orman kadastrosunda karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla hazırlanan tasarı görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, TOKİ ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hesapları denetlenecek.

- TBMM'nin evsahipliğini üstlendiği "Okullararası 9. Resim Müzik Şenliği", Milli Egemenlik Parkı'nda yapılacak.

9- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanına sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Kayserili atletler tarafından Nevşehirli atletlere teslim edilecek.

- Nevşehirli atletler de bir süre taşıdıkları "Sevgi Bayrağı"nı Kırşehirli atletlere teslim edecek.

10- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Samsun'da düzenlenen "Türkiye'de Gençliğin Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu programa katılacak.

11- Cezayir'de, parlamento seçimleri yapılıyor.

- Yaklaşık 19 milyon kayıtlı seçmen, Cezayir Ulusal Meclisinin 389 üyesini yenilemek üzere sandık başına gidiyor.

12- BM'nin "Anti Terör Küresel Stratejisinin Uygulanması" konulu sempozyumu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlıyor.

- Sempozyuma, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu BM'e üye 192 ülkeden üst düzey diplomat ve terör uzmanları katılacak.

13- Gazi Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Stratejileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nce "İklim Değişimi ve Su Ekonomisi" konulu panel yapılacak.

14- Toplantı... Tören...Etkinlik...

- Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, Ankara'da düzenlenen "Teknik Müşavirlik Sektörü ve Ekonomiye Katkıları" konulu çalıştaya katılacak.

- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Bursa'da Koçtaş'ın 12. mağazasının açılış töreninde bulunacak.

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Akademi Semineri, PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz ve Sabancı Holding Tekstil Grubu Başkanı Yakup Güngör'ün katılımıyla Adana'da yapılıyor.

- Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı yapacak.

- Avrupa Birliği (AB)-Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kalkınma Programı kapsamında yürütülen GAP Bölgesinde Kültürel Mirası Geliştirme Projesi'nin kapanış etkinliği, Gaziantep Ticaret Odasında yapılacak.

- Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Gaziantep Resim, Müzik ve Dans Festivali, Başkarakol ile Demokrasi Alanı arasında gerçekleştirilecek gençlik yürüyüşüyle başlayacak.

- Antalya 3. Çiçek Festivali, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlıyor.

- Aksaray'da 34 kişinin öldüğü trafik kazasında öğrencilerini yitiren İzmir Zafer İlköğretim Okulu'nda, çeşitli kurumların desteğiyle "Bir Yudum Moral" adıyla etkinlik düzenlenecek.

15- PETKİM özelleştirmesinde sona doğru...

- Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter: "PETKİM'in 1,5 milyar dolar olan yıllık cirosunu, 2 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz."

- "Blok satılacak yüzde 51 hissenin Emekli Sandığına ait yüzde 7'lik bölümünün bedeli, bu kuruma aktarılacak."

16- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Makedonya ile 2. özel maçını Konya'nın Çumra ilçesinde yapacak.

17- Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 19 Mayıs Cumartesi günü yapılacak derbi maçta alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, İstanbul Valiliğinde yapılıyor.

18- Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets ve Beşiktaş ile yollarını ayıran Fransız teknik direktör Jean Tigana ayrı ayrı basın toplantısı yapacaklar.

19- İSTEK Acıbadem Okulları tarafından düzenlenen "Profesyonel Futbolcuların Yetişen Gençlik Üzerindeki Etkileri" konulu panele, (A) Milli Futbol Takımı Antrenörü Metin Tekin, Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Toraman, İbrahim Akın ve Serdar Kurtuluş ile futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in de katılması bekleniyor.

20- Derbi maça doğru...

- Fenerbahçe, Aziz Yıldırım başkanlığında Galatasaray ile yaptığı 24 maçtan 10'unu kazandı, 8 yenilgi, 6 beraberlik aldı.

- Özhan Canaydın, Galatasaray Kulübü Başkanı olarak Fenerbahçe'ye karşı 12 derbide 4 galibiyet, 7 yenilgi, 1 de beraberlik gördü.

- Zico ile Gerets, ezeli rekabette 2. kez rakip olacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber