Solda karar günü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve DSP arasında 5 Mayıs'tan bu yana süren güçbirliği arayışlarının sonuna gelindi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in, 2 partinin seçim işbirliği yapmasına yönelik olarak devam eden süreç hakkında telefonla bir değerlendirme yaptıkları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, seçim işbirliği çalışmalarına ilişkin biraraya gelmeleri beklenen iki lider telefonla görüştüler. Sezer'in, Baykal'ı telefonla aradığı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer arasında dün yapılan telefon görüşmesinin ardından DSP yönetimi bugün konuyu son kez tartışacak. Olumlu karar çıkması halinde Baykal ve Sezer'in işbirliğini bugün kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Baykal, eski Milliyet gazetesi Washington Temsilcisi Turan Yavuz'un cenazesi için geldiği Kocatepe Camii'nde bazı gazete temsilcileriyle sohbet etti.

Kanaltürk'ün kurucusu Tuncay Özkan'ın da katıldığı sohbette Baykal, geçen pazar İzmir'de yapılan cumhuriyet mitinginde, Özkan'ın sahneden attığı ve üzerinde "Kaç kişiyiz?" yazan bilekliği alarak taktığını anımsattı.

'Emaneti aldık, bekliyoruz'

Özkan'dan Sezer'e iletmesi için aldığı bilekliği vermeyi beklediğini kaydeden Baykal, "Emaneti aldık, bekliyoruz, gelmedi. Mitingde, kalecilik refleksinin verdiği plonjonla aldım bilekliği, yere bile düşürmedim" dedi. Baykal, caminin girişinde karşılaştığı SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'la da tokalaştı.

Baykal kurmaylarıyla...

Deniz Baykal daha sonra CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etti. İki saatlik toplantı sonrası kurmaylarıyla bir toplantı daha yapan Baykal, bu arada Sezer'le telefonla görüştü.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Baykal Sezer'e, işbirliğine yönelik çağrılarını yinelerken, seçim takviminde gelinen nokta itibariyle DSP'nin kararının gecikmemesinin önemine işaret etti.

Görüşmede DSP'nin kararını bugün açıklaması konusunda uzlaşıldığı da ifade ediliyor. Bunun üzerine DSP Başkanlar Kurulu dün akşamüstü toplanarak konuyu kendi içinde yeniden değerlendirdi.

DSP'de, "Bülent Ecevit'e duyulan sevginin etkisiyle 30-40 yıllık bir blokaj bulunduğu, duygusal boyutu da olan önemli bir kararın alındığı, tarafların eteklerindeki taşları dökmelerinin gerektiği, aksi takdirde yarın bir yangın çıkabileceği" yorumları yapıldı.

DSP'de bu sabah da bir toplantı yapılacağı, daha sonra varılacak nihai kararın CHP'ye iletileceği, ardından iki liderin kamuoyuna işbirliğini ilan edeceği tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber