İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Albayrak: Türkiye büyümesini hız kesmeden sürdürüyor

Bakan Albayrak: Türkiye, büyümeyi, tarihi projeleri hayata geçirmeyi hız kesmeden sürdürüyor. Birilerinin oluşturmaya çalıştığı karamsar tablolara rağmen Türkiye, başta enerji yatırımları olmak üzere her alanda küresel yatırımları çekmeye, dünyaya parmak ısırtan yerli ve yabancı yatırımcılarla ortaklıklarla birlikte hayata geçirdiği projelerine son sürat devam e

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2018 12:34, Son Güncelleme : 24 Mayıs 2018 12:40
Bakan Albayrak: Türkiye büyümesini hız kesmeden sürdürüyor

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye, büyümeyi, tarihi projeleri hayata geçirmeyi hız kesmeden sürdürüyor. Birilerinin oluşturmaya çalıştığı karamsar tablolara rağmen Türkiye, başta enerji yatırımları olmak üzere her alanda küresel yatırımları çekmeye, dünyaya parmak ısırtan yerli ve yabancı yatırımcılarla ortaklıklarla birlikte hayata geçirdiği projelerine son sürat devam ediyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Opet Kadın İstihdamını Artırma Projesi Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Albayrak, kadınlara iş hayatında daha fazla yer verilmesinin önemine dikkat çekti. Yapılan araştırmalarda kadınların aktif rol aldığı şirketlerde karlılık ve verimliliğin daha yüksek çıktığını ifade eden Albayrak, kadınlara kariyerlerinde ilerlemeleri için daha fazla terfi ve yükselme olanakları sunulması gerektiğini dile getirdi. Albayrak, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine dikkat çekerek, kadınlara karar alma mekanizmalarında daha fazla yer verilmesi tavsiyesinde bulundu. Enerji sektöründe çalışan beyaz yakalı kadınların yüzde 91'inin üniversite ve üstü eğitim düzeyine sahip olduğuna vurgu yapan Albayrak, "Böylesine muazzam bir birikimi yönetim kademesine ne kadar fazla entegre edersek bu başarı, bu karlılık, bu düzey daha da artacak. Bu farkındalığı oluşturmak için Türkiye'de ilk kez enerjide başarılarıyla örnek olacak kadınlarımızı göstermek için Türkiye'de Enerji Veren Kadınlar Ödül Programı'nı gerçekleştirdik. Kadın istihdamını arttırmak için şirketlerin özel programlar uygulaması, bununla ilgili farkındalık oluşturacak projeler gerçekleştirmesi çok önemli" diye konuştu.

"Türkiye büyümesini hız kesmeden sürdürüyor"

Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, tüm bu anlamda daha büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmasının bu tür proje ve yatırımlarla daha da güçleneceğini belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Daha dengeli ve sürdürülebilir büyüme için nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın ekonomiye katılımının daha fazla teşvik edilmesi kesinlikle elzemdir. Artık ekonomik sınırların olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Kadınlarımızın özellikle enerji teknolojilerinde ortaya koyacağı her başarı bölgenin enerji teknolojilerinde üretim üssü olma hedefimize, Türkiye'nin üretim üssü olma hedefine çok güçlü bir katkı sağlayacak. Türkiye, büyümeyi, tarihi projeleri hayata geçirmeyi hız kesmeden sürdürüyor. Birilerinin oluşturmaya çalıştığı karamsar tablolara rağmen Türkiye, başta enerji yatırımları olmak üzere her alanda küresel yatırımları çekmeye, dünyaya parmak ısırtan yerli ve yabancı yatırımcılarla ortaklıklarla birlikte hayata geçirdiği projelerine son sürat devam ediyor."

Albayrak, "Dün, önemli bir adımını daha geçtiğimiz 5.4 milyar metreküp kapasiteyle dünyanın en büyük doğalgaz depolama tesislerinden biri olacak olan Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi bunun en güzel örneği. Dün, Dünya Bankası tarafından yaklaşık 600 milyon dolarlık projenin son onayı tamamlandı. Üstüne üstlük Asya Yatırım Kalkınma Bankası'ndan da ön onay 600 milyon dolar kabul oldu, son onayı Haziran'da alıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bizlere düşen en büyük sorumluluk kadınlarımızı enerjide daha fazla ön planda görünür kılmaktır"

Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine inşa edildiğinin altını çizen Bakan Albayrak, Türkiye ekonomisindeki bu güçlü yürüyüşün 24 Haziran'dan sonra koşarak devam edeceğini ifade etti. Türkiye'de enerji sektörü büyürken, bu büyümede kadınların da elinin eksik olmamasını istediklerini dile getiren Albayrak, "Bu büyümede incelikten, zerafetten, merhametten ve analitik bakış açısından mahrum kalmasın. Gençlerimizi, özellikle lise ve üniversitede okuyan kızlarımızı enerji sektörüne çekmek için sektörü ve olanaklarını çok iyi anlatmamız gerekir. Bizlere düşen en büyük sorumluluk kadınlarımızı enerjide daha fazla ön planda görünür kılmaktır. Yaptıkları işleri, başarı hikayelerini kamuoyunun gündemine daha fazla getirmek, gençlere ilham verecek rol model kadınlarımızı daha fazla öne çıkarmaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber