Polis, suçlarla mücadelede yeni yöntem uygulayacak

Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, polisin uygulayacağı yeni sisteme ilişkin bilgi vererek, özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde, "Günlük hayatta vatandaşın içinde, olaylara birebir müdahale şansını da yakalamış olacağız" dedi.

KAMUOYU ÇOK ÖNEMLİ

Köksal polis teşkilatında uygulanacak yeni yöntemin en önemli destek noktasının halk olduğunu ifade ederek, "Çok kısa süre içinde kendisine destek olacak motorize Yıldırım Ekiplerimizle birlikte müştereken çalışacak. Aslında olayın üçüncü bir halkası var ki bizim en çok önemsediğimiz halkalardan birisi o. Tabi bu tür suçlarla mücadele ederken mutlaka kamuoyunun deskteğni almamız lazım. İşte bu üçüncü halka da kamuoyu" diyerek şöyle devam etti:

"Yani orada bulunan mahalle muhtarlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız, esnaf odalarımız gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte üçüncü halkayı teşkil ettik ki burada basınımızı da üçüncü halkanın içinde yer verdik.

Kamuoyu buradan biraz daha rahat ve huzurlu olarak şüpheli gördüğüm herşeyi, rahatlıkla ilgili telefonlarla bildirmek suretiyle, çok daha süratli, süratlinin ötesinde organize olmuş bir sistem içinde gideceğiz. Böylece olayları önlemek veya olan olayları anında yakalamak suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve güvenin çok daha güvenli ve rahat biçimde sağlayacağız."

HALKLA İÇ İÇE

Proje kapsamında polislerin vatandaşla iç içe görev yapacağını belirten Köksal, "Bazen simitçi, bazen boyacı yada başka birşey. Ama tamamen halkın içinde yer alacak arkadaşlarımız, onunla yan yana ve hayatın bizzat içinde" diyerek çalışmayı, "Tüm Türkiye'de uygulanabilecek geniş bir toplum destekli proje haline getirilmesi" olarak tanımladı. Projede çalışacak personelin belli bir yaş grubunda, bir eğitimi olan polislerden seçileceğini de kaydeden Köksal, "şu anda zaten bir kısmı seçildi eğitim görüyor. Bunlar yakın dövüş tekniklerinden tutunuz araştırma, istihbarat yapabilme, takip yapabilme özelliklerine sahip ve ilk etapta da gönüllü olanların arasından seçtik. Bunlar ayrıcalıklı bir polis sınıfı gibi olacak ve yapılacak performans değerlendirmesine göre de bu işi daha gönülden yapacak insanlar olacaklar" dedi.

PERSONEL ZAFİYETİ

Bu yapılanma için seçilecek personelin özellikle tecrübeli polislerden tercih edileceğini bildiren Köksal, personel zafiyetinin ise bu yılın Temmuz ayında Polis Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olacak 6 bin polisle kapatılacağını bildirdi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber