CHP ve DSP, 22 Temmuz seçimi için işbirliği yapma kararı aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Merkezi'nde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Baykal, "Biz büyük tarihi anı yaşıyoruz. DSP ile işbirliği yapma kararı aldık. Seçimlerde birlikte çalışacağız, Türkiye'mize birlikte sahip çıkacağız. Ortak ilkelerimize birlikte sahip çıkacağız. Bu tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu kararın büyük önemi olacağından kuşkum yok. Halkımız bu kararı çoktan beri bekliyordu. Biz biraz geciktik." şeklinde konuştu.

Baykal, DSP Genel Başkanı Sezer'i kutladığını söyledi ve "Bu aşamaya daha önce ulaşılmasını isterdik. Kendimi Ecevit'le kucaklaşmış gibi hissediyorum." dedi.

DSP lideri Zeki Sezer de , DSP'lilerin CHP listelerinden aday gösterileceğini söyledi. Sezer, "Milletvekili pazarlığı yapmadık. DSP'ye kaç milletvekili kontenjanı tanınacağını konuşmadık." dedi.

14.30'DA BİR ARAYA GELDİLER

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, iki partinin seçim iş birliği çalışmaları çerçevesinde bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi'nde saat 14.35'te başlayan görüşmeye, Baykal ve Sezer'in yanı sıra CHP'den Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, DSP'den de Parti Meclisi Üyesi Emrehan Halıcı katılıyor. Görüşme, basına kapalı devam ediyor.

Sezer: Güveni boşa çıkarmayacağız

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, işbirliği görüşmeleri için geldiği CHP Genel Merkezi'ne girerken, "Halkımız bugünkü içinde bulunduğumuz durumda çıkış için DSP ve CHP'ye çok güveniyor. Sanırım bu güven boşa çıkmayacak" dedi.

Sezer, CHP'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bu kalabalık ve ilgi de gösteriyor ki halkımız bugünkü içinde bulunduğumuz durumda çıkış için DSP ve CHP'ye çok güveniyor. Sanırım bu güven boşa çıkmayacak. Boşa çıkartılmaması hepimizin görevi" diye konuşan Sezer, aydınlık bir geleceği kurabilmek için DSP'nin üzerine düşen görevleri yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Sezer şunları söyledi: "CHP'nin de aynı konumda olduğuna güveniyoruz. Zeki Sezer, CHP ziyaretinin uzlaşı anlamına gelip gelmediği şeklindeki bir soruya, "Öyle sanıyorum ki CHP gibi sağlam bir parti DSP gibi sağlam gelenekleri olan bir parti gruplarının Meclis'te birlikte Türkiye'yi karanlığa götürenlere karşı çok etkili olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber