Erdoğan'ın sürpriz aday: Musa Serdar Çelebi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 22 Temmuz'a hazırladığı sürpriz isimler arasında ülkücü camianın efsane isimlerinden Musa Serdar Çelebi'nin de bulunduğu ortaya çıktı.

Sol, Alevi ve liberal kesimlerden isimlerle görüşen Erdoğan'ın milliyetçi camianın yakından tanıdığı Çelebi'ye adaylık teklifi götürdüğü öğrenildi. Başbakan'la geçen hafta Ankara'da görüşen Çelebi, Zaman'a yaptığı açıklamada AK Parti'yi desteklediğini söyledi. Çelebi, "Bana yönelik böyle bir teveccüh olursa değerlendireceğim; ancak şu anda aday değilim. Yarın ne olur bilemem. Aday olsam da olmasam da bu hareketi destekliyorum. Türkiye'nin istikrarı, huzuru için gönlüm Erdoğan'la birlikte." dedi.

Musa Serdar Çelebi'yi kamuoyu 12 Eylül öncesi MHP ve sonrasında Avrupa'da yaptığı faaliyetleri ile tanıyor. Avrupa Türk İslam Birliği'nin kurucu lideri olan Çelebi, gurbetçilerin sorunları ile yakından ilgileniyor. Almanya ile Türkiye arasında mekik dokuyan Çelebi, Başbakan Erdoğan ile 1993 yılından beri tanıştığını söyledi.

AK Parti yönetimi son günlerde farklı kesimlerden ilginç isimlerle görüşerek adaylık teklifi götürdü. Bu isimler arasında eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, eski İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, eski THY Genel Müdürü Cem Kozlu, eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, ASO Başkanı Zafer Çağlayan ve bir dönem DYP genel başkan yardımcılığı da yapan Alevi kesimin önde gelen isimlerinden Reha Çamuroğlu bulunuyor. Teklifi kabul eden Zafer Çağlayan, adaylık başvurusunu son günde yaptı. Günay, Çamuroğlu ve Kavi'nin adaylığı da büyük oranda netleşti. Cem Kozlu'nun ise aday olmayacağı kesinleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber