Bu yaz tatili için yeni rotanız: Kaş

Büyük tatil köylerinden ziyade daha sakin ve butik bir tatil hayal edenlerin aklına Antalya'nın gözdesi Kaş geliyor. Furkan Kumkaya memurlar.net için yazdı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mayıs 2018 00:50, Son Güncelleme : 14 Haziran 2018 13:47
Bu yaz tatili için yeni rotanız: Kaş

TATİLİN YENİ GÖZDESİ : KAŞ

Büyük tatil köylerinden ziyade daha sakin ve butik bir tatil hayal edenlerin aklına Antalya'nın gözdesi Kaş geliyor. Şehirde her yaştan tatilci mevcut. Bölgenin en güzel coğrafyalarından birine sahip Kaş, onlarca koy ve birbirinden güzel manzaralara sahip. Kalabalık otellerden uzak durmak istiyorsanız, yüzlerce kişiyi açık büfe sırasında beklemek istemiyorsanız eğer Kaş sizin için biçilmiş kaftan. Huzuru, sakinliği ve sıra dışı doğa Kaş'ta her çeşidiyle mevcut. Begonvillerin ve taş evlerin sıcaklığı sizi bekliyor.

KAŞ'IN EN GÜZEL YERLERİ

Büyük Çakıl Plajı

Kaş merkezin doğusunda kalan ve en son plajı. Büyük çakıl mimozaların çevrelediği bir sahil. Muazzam rengi ile Kaş merkezin en güzel sahili demek yanlış olmaz. Sahilde aperatif yiyecekler alabileceğiniz kafe bulunmakta. Aynı zamanda duş ve tuvalet imkanı da bulunuyor.

Limanağzı

Limanağzı, Kaş merkezden baktığınızda solunuzun en uzak köşesinde kalan bölgenin en güzel yüzme noktası. Doğal bir koy olan Limanağzı'na Likya Yolu yürüyüş alanı dışında sadece deniz yoluyla ulaşılabiliyor. Bölgenin içe dönük "C" şeklindeki yapısı sayesinde dalga almıyor olması ve suyunun daha ılık olması burayı güzel kılan başka bir nokta. Günü orada geçirmek için düzenlenen tura dahil olabilirsiniz. Yeme, içme ve duş gibi imkanlar da bölgede bulunmakta.

Uyuyan Dev

Uyuyan Dev, Kaş'ın en güzel manzarasını görebileceğiniz yerin adı. Kaş'ın en önemli efsanesi olarak bilinen Uyuyan Dev'in ilginç bir hikayesi var. Kaş'tan, tam arkasında yükselen sırta baktığınız zaman dağın üzerine yatmış dev bir erkek silüetini görebilirsiniz. Bu dev Kaş ve Meis'in ortak efsanesi olarak bilinir. Bu devin dişisi de Kaş'ın karşısında olan Yunannistan'a bağlı Meis adasında imiş. Efsaneye göre karşılıklı bulunan bu iki devin her yerine deniz suyunun teması halinde devler uyanıp birbirlerine kavuşacaklar ve aşk yaşayacaklardır. Buraya Çukurbağ köyünden varabilirsiniz. Yol üstünde Phellos antik kentine de uğrayabilirsiniz. İsterseniz Likya Yolundan buraya yürüyerek çıkabilirsiniz. Oraya vardığınızda Kaş'a artık tamamen aşık olacaksınız ve sizi her Kaş ismi geçtiğinde gülümsetecek bu manzara. Günü burada batırmanızı öneririm.

Çukurbağ Yarımadası

Uyuyan Devden bakıldığında sağınızda Meis'e doğru uzanan yarımada Çukurbağ Yarımadasıdır. Yarım ada daha az şehirleşmiş olarak genellikle Villa-Oteller ve kişiye özel villalar bulunmaktadır. Denize girmek için için Kaş'ın en güzel noktalarından İnceboğaz ve Hidayetin Koyu yarımadadır.

Kaputaş Plajı

Türkiye'deki görebileceğiniz en güzel plajlar listesi yapacak olsam kesinlikle zirveye oynayacak olan Kaputaş plajı Kaş'a 15 km civarında. Kaputaş plajına isterseniz kendi aracınızla isterseniz şehir içinden kalkan dolmuşlarla gidebilirsiniz. Kaputaş'ta duş, wc, soyunma kabinleri ve aperatif yemekler yiyebileceğiniz belediyeye ait bir tesiste mevcut. En güzel görüntüsünü fotoğraflamak isterseniz plajın merdivenlerinden inmeden yoldan sola doğru gidin.Köşedeki taşın oradan nefesiniz kesilecektir.

Kaşın diğer görülecek yerleri denize girilebilen köylerinden "Fakdere Koyu", Küçükçakıl Plajı, Kral Mezarı ve Antiphellos Antik kentidir.

KONAKLAMA

Kaş'ın merkezi butik, apart ve tam pansiyon otellerin yanı sıra pansiyonlar ile size geniş bir yelpaze sunuyor. Neredeyse hepsinin birbirinden güzel manzaraları mevcut. Çukurbağ Yarımadasında ise genel olarak Villalar mevcut. Genel olarak pahalı olarak bilinenin aksine zamanında rezervasyon ile hesaplı bir tatil yapabilirsiniz. Benim favorim Türkiye'de hostel mantığını büyüten ve Kaş'ta yeni açılan "In House Hostel" . Burada grup gidişleri için hostel kısmı mevcut iken, Private odalar da mevcut. In House bölgenin hem en hesaplı hem de en güzel manzaraya sahip yerlerinden biri. Meis adasına karşı uyanmak isterseniz ya da güneşin batışını havuzunuzdan görmek isterseniz yepyeni bir alternatifiniz daha mevcut.

YEME - İÇME

Kaş denince akla Akdenizin en güzel balıkları geliyor kesinlikle. Akdeniz kıyısı boyunca en taze balıkları Kaş'ta yiyebilirsiniz. Normalde 50.000 civarında nüfusu olan Kaş'ta herkes balık kültürünü en taze haliyle yaşamakta. Oturduğunuz restoranlarda yerel balık türlerinden ıskaroz, melanur, sokar isteyiniz. Diğer balıkları zaten her yerde yiyebilirsiniz. Kaşlıların favorisi ise "sokar" balığı. En taze balığı günlük gelen, merkezdeki balıkçılar kooperatifinden alabilirsiniz. İsterseniz "Havana Balık" ta pişirtebilirsiniz. Pişman olmazsınız.

Tatlı olarak Kaş meydanında bir kaç yerde bulunan tava dondurması da yemenizi öneririm. Harika bir lezzet gerçekten.

Kahvaltı için Antalya usulü serpme börek yemenizi öneririm. Bu eşsiz lezzetin durağı ise Kaş'ın merkezinde bulunan "Börekçi Hüseyin" olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMLAR VE İMKANLAR

Şehir içinde birkaç güzergahta dolmuşlar aktif olarak hizmet vermekte. Ayrıca Kaştan çevre bölgelere de günübirlik gidip gelebileceğiniz hatlar mevcut. Kaş'a gidince bir tek Kaş'ta kalmak zorunda değilsiniz. Örneğin günü birlik Patara'ya tek araç ile ulaşmanız mümkün.

Şehirde ise birbirinden çeşitli etkinlikler mevcut. Kaş denince akla gelen ilk şey tabiki de dalış. Türkiye'nin en güzel dalış noktası olan Kaş'ta su altının inanılmaz güzelliklerine tanıklık edebilirsiniz.

Dalış dışındaki favori etkinlikler ise yine bölgenin en güzel koylarından oluşan tekne turları ve paraşüt etkinliğidir. Şehir merkezinde her yerde bu etkinlikler için bilgi alma noktaları bulabilirsiniz. Fiyatlar %90 her yerde aynı.

Şehirde büyük market ve mağaza zincirlerinden bulunmakta. Her türlü ihtiyacınızı rahatça giderebilirsiniz. Yerel dükkanların rengarenk vitrinlerinden kendinize en güzel hatıraları alabilirsiniz. Ayrıca Cuma günleri ,garajın arkasında pazar da kurulmakta. Mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kaş'ta modern bir de şehir hastanesi bulunmakta. Şimdiden keyifli tatiller.

ŞEHRE NASIL GİDİLECEĞİ

Kaş'a ulaşmak için kara yolunu tercih edecekseniz, Fethiye'den, Kalkan'dan, Demre ya da Finike üzerinden gidebilirsiniz. Eğer hava yolunu tercih edecekseniz Kaş, Dalaman Havaalanı'na 160, Antalya Havaalanı'na ise 192 km uzaklıktadır. Kaş'a havaalanından araba ile yaklaşık 2-2,5 saatte varabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber