İtfaiye eri ve zabıta memuru alım ilanları nasıl olmalı?

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün onayından geçen belediyelere ait itfaiye eri ve zabıta memur alım ilanlarında, tüm bölüm mezunlarına başvurma hakkı tanınması doğru bir uygulama değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mayıs 2018 01:31, Son Güncelleme : 26 Mayıs 2018 01:36
İtfaiye eri ve zabıta memuru alım ilanları nasıl olmalı?

Bilindiği üzere, belediyelerin hemen hemen her unvandaki memur alım ilanları MİGM'nün web sitesinde ve eş zamanlı olarak memurlar.net'in ilan bölümünde yayınlanmaya başlanmıştır.

Son olarak, Van Büyükşehir Belediyesinin zabıta memuru ve itfaiye eri ilanı yayımlanmıştır.

Ancak hem itfaiye eri hem de zabıta memuru alım ilanlarında, bu iki kadro için hiçbir spesifik bölüm belirtilmemiştir.

"Herhangi bir lisans, önlisans veya lise programından mezun olmak" yeterli görülmüştür.

Oysaki bu iki kadro için de üniversitelerde özel spesifik bölümler bulunmakta ve her yıl çok sayıda aday mezun olmaktadır.

MİGM'nün, belediyelerden gelen bu tür ilanları onaylamadan önce, en azında açılan kadroların büyük bir kısmı için ilgili bölüm mezunu olması şartı araması ve ilanı buna göre onaylaması gerekmektedir.

Diğer taraftan, Zabıta ve itfaiyecilikle ilgili bölümlerden mezun olanların da haklarını araması gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun olanlar, öncelikle BİMER üzerine MİGM'nü uyarmaları ve ilanın değiştirilmesini talep etmeleri, olumsuz cevap almaları durumunda önce Kamu Denetçiliği Kurumuna (www.ombudsman.gov.tr) başvurmaları, daha sonra ise eğer olumlu bir netice elde edilememesi durumunda idare mahkemesinde dava açmaları gerekmektedir. Eğer bu bölüm mezunları haklarını aramazsa, bu yöndeki ilanlar hep aynı şekilde yayınlanmaya devam edecektir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber