Çakıcı çatlağı

MHP lideri Bahçeli'nin 'kahramanı' Çakıcı'ya af isteği Cumhur İttifak'ı içinde süren gerilimi de gün yüzüne çıkardı. Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'af yetkisini' hatırlattığı saatlerde İçişleri Bakanlığı da 'suç örgütü lideri Çakıcı ve ekibine' yapılan başarılı operasyonların detayını açıkladı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 26 Mayıs 2018 08:30, Son Güncelleme : 26 Mayıs 2018 08:49
Çakıcı çatlağı

Yaptığı çağrı ile Türkiye'nin en kritik seçimleri olarak gösterilen 24 Haziran sürecinin kapılarını açan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sandıkların kurulmasına kısa bir süre kala organize suç örgütü liderleri Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz için yaptığı af çıkışı Cumhur İttifakı'nda çatlağa neden oldu. Bahçeli'nin açıklamalarına aynı gün başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetin tüm üyeleri olumsuz baktığını açıkladı. Gündemde böyle bir af konusunun kesinlikle yer almadığı kesin ifadelerle dile getirildi. Ancak af konusunda ısrarlı davranan MHP lideri hafta başında bir bir hamle daha yaparak tedavi için hastaye kaldırılan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı ziyaret etti. Birlikte samimi görüntüler sergileyen Bahçeli, 'vatan kahramanı' dediği Çakıcı'ya bir de tespih hediye etti. Bu görüntüler tartışılırken MHP liderinden bir hamle daha geldi.

Gazetecilerle iftarda buluşan Bahçeli, Çakıcı için yaptığı af çağrısını yineledi. "Şu ana kadar sayın Cumhurbaşkanı Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz için 'Vatan sevdalısı kahramanlar'" diyerek yaptığı af çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af yetkisini kullanabileceğini ima eden Bahçeli, "Şimdiye dek kendisinden hiçbir şey talep etmedim. Ama benim yetkim olsa kullanırdım" dedi. "Alattin Bey benim ülküdaşım" diyen Bahçeli "Af yetkisi sayın Erdoğan'da" diyerek mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Bahçeli'nin konuşma yaptığı saatlerde ise İçişleri Bakanlığı ilginç bir açıklama yaparak Cumhur İttifakı'nın ikinci partisine adeta mesaj verdi. Bakanlık yıl içinde suç örgütleri ile yapılan mücadelenin istatistiğini yayınladığı açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti: "2018 yılında yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki suç örgütlerinin liderler kadroları da bir bir yakalandı. Buna göre Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda 57 şüpheli yakalandı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber