İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gençler açlık sorununa karşı robot tasarladı

İzmir'de gerçekleştirilen Dünya Robot Olimpiyatı elemelerinde gençler, açlık sorununu çözmek için projeler üretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2018 15:58, Son Güncelleme : 26 Mayıs 2018 16:19
Gençler açlık sorununa karşı robot tasarladı

Türkiye buluşması İzmir'de gerçekleştirilen Dünya Robot Olimpiyatı elemelerinde genç bilim kahramanları, açlık sorunu çözmek için projeler üretti.

Bilim Kahramanları Derneğince Fuarİzmir D holünde "Gıda Meselesi" ana temasıyla düzenlenen turnuvaya, Türkiye'nin 16 ilinden 109 takım katıldı.

Gençlerin yaptığı robotların karşılaşmasında büyük heyecan yaşandı.

"Açık Kategori Gençler", "Açık Kategori Yıldızlar", "Kurallı Kategori Gençler", "Kurallı Kategori Yıldızlar" ve "Futbol" olmak üzere beş dalda gerçekleşen olimpiyatta genç bilim kahramanları gıda sorunuyla ilgili çalışma yaptı.

Kurallı Kategori'de tarımsal ürün ve gıda dağıtımı gibi alanlarda proje geliştiren gençler, kendi tasarladıkları robotlarla gıdanın toprağa ekilmesi, sulama, hasat ve donla mücadele gibi alanlarda çalışmalar yürüttü.

Açık kategorisinde ise çocuklar, israfın önüne geçmek için projeler tasarladı. Bunu yaparken de robotlardan yardım alındı.

Futbol kategorisinde de yoğun heyecan yaşandı. Sahada mücadele eden robotlara destek, saha kenarındaki tasarımcılarından ve ailelerinden geldi.

Etkinliği düzenleyen Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yurtsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu Türkiye'de 4. kez düzenlediklerini söyledi.

Geçen yıl düzenlenen organizasyona 60 takımın katıldığını ifade eden Yurtsever, "Çocukların ilgilerinin artmasıyla her sene artış yaşanıyor. Son zamanlarda devlet okullarından da katılım var. Biz de dernek olarak mümkün olduğunca devlet okullarını destekliyoruz." dedi.

- QR kodla ambalajlı ürün takibi

Samsun'dan Sinem Saraç (14) da iki arkadaşıyla geliştirdikleri "Sigma Market" projesiyle etkinliğe katıldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Biz bu sistemle ambalajlı gıdaların içerikleri ve özellikleri hangi koşullarda üretildiği hakkında tüketicilere bilgi vermeye amaçlıyoruz. Bir 'QR kod' sistemi oluşturduk. Tüketiciler bizim tasarladığımız uygulamayla 'QR kod'u okuttuğu zaman aldıkları ambalajlı gıdanın bütün bilgilerini ulaşıyorlar. Ambalajlı gıdanın sofralarımıza gelen süreci 'QR kod'la gözler önüne seriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kategorilerinde birinci olan takımlar, 16-18 Kasım 2018 tarihinde Tayland'da düzenlenecek büyük finale katılma şansı elde edecek. Farklı kategorilerden 11 takım da çeşitli uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber