Türkiye'de 22 milyon kişi internet kullanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MSN Türkiye için Millward Brown tarafından yapılan bir araştırma; reklamverenlerin, internet servis sağlayıcılarının ve medya planlama ajanslarının Türkiye'nin medya trendleri hakkındaki görüşlerini ortaya koydu.

Araştırma sonuçları online medya trendlerinin büyük bir hızla değiştiğini ve online pazarlamanın diğer geleneksel medya pazarlama aktiviteleri arasında ikinci büyük penetrasyona sahip olduğunu gösteriyor. Reklam mecrası olarak internet 'hedef kitleye erişim' sağlaması ve 'ölçümlenebilir' olması açısından reklamverenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Düşük maliyetli ve hızlı olması yaratıcı fikirleri yansıtan çözümlerin sunulmasına imkan tanıyor.

Reklamverenlerin görüşü, 2006 yılında Türkiye'de online reklam pazarının yaklaşık 40 milyon dolara eriştiği yönündedir. 2010'da bu rakamın 200 milyon dolara ulaşacağı yani %400 artacağı tahmin edilmektedir. Önümüzdeki 3 yılın medya bütçelerinde online reklamcılığın payının sırasıyla %17, %20 ve %24 oranında artış göstereceği öngörülmektedir. Bu tahminler bu süre içerisinde online reklam payının %17 ile %20 arasında bir potansiyele sahip olacağını göstermektedir.

Türkiye'de internet penetrasyonu dikkati çekici bir oranda artıyor. 2006 yılı verilerine göre Türkiye'de 22 milyon kişi internet kullanıyor. Bununla birlikte Türkiye'de, Mart 2007 rakamlarına göre 20.4 milyon Messenger kullanıcısı, 14 milyon Hotmail kullanıcısı ve 8.6 milyon Spaces kullanıcısı bulunuyor. Bu veriler de yine internet reklamlarının önemini vurguluyor.

MSN Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürü Ebru Çapa, "Reklam dünyası değişiyor. Reklamcılıkta renkli televizyonun tanıtıldığı günden bu yana yaşamadığımız yeni bir döneme giriyoruz. İnternet hem iş hayatını hem de pazarlama iletişiminin yöntemlerini değiştirdi. Online pazarlama, iş modellerinde er ya da geç değişikliğe gitmek zorunda olan geleneksel medyanın gücünü yavaş yavaş zayıflatıyor. MSN için Millward Brown tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, çok kısa bir sure içerisinde online pazarlama aktivitelerinin Türkiye'de de büyük bir gelişme göstereceğini doğruluyor" dedi.

Millward Brown tarafından yapılan araştırma önümüzdeki 3 yıllık bir dönemi kapsamaktadır. Bu çalışma, tahminleri daha iyi yansıtabilmek için 100'ü aşkın büyük reklamverenler, medya ajansların ve önde gelen internet servis sağlayıcıları ile yürütülmüştür.

Windows Live

Windows Live, kullanıcıların önem verdikleri kişilerle daha kolay iletişim kurabilmeleri ve ihtiyaç duydukları bilgileri daha güvenle ve daha kolay edinebilmeleri amacıyla tasarlanmış bir dizi yeni internet hizmeti setidir.

MSN ve Windows Live Hakkında

MSN dünya genelinde her ay 465 milyon tekil kullanıcıya ulaşıyor. Global anlamda 42 pazarda ve 21 dilde sunulan yerelleştirilmiş versiyonları ile MSN tüm dünyadan tüketicilere programlanmış içerik deneyimleri, şirketlere de online reklam imkanları sağlayan bir dünya lideridir. Kişisel internet hizmetleri ve yazılımlarından oluşan Windows Live kişilerin, bilgisayarları, cihazları ve internet üzerinde geliştirilmiş güvenlik ve güvenilirlik özellikleri ile en çok önem verdikleri ilişkileri, bilgi ve merakları bir araya getirmek için tasarlanmıştır. MSN ve Windows Live ücretsiz sağlanan hizmetlerdir.. Windows Live hizmetlerinden bazıları 1 Kasım 2005 tarihinde ilk beta evresine girmiştir; bunlar ve gelecekteki beta güncellemeleri http://ideas.live.com adresinden bulunabilir. Windows Live http://www.live.com adresinden indirilebilir. MSN http://www.msn.com adresinde bulunmaktadır. Dünya genelindeki MSN siteleri ise http://www.msn.com/worldwide.ashx adresinde yer almaktadır.

Microsoft Hakkında

1975 yılında kurulmuş olan Microsoft (Nasdaq hisse senedi kodu "MSFT") kişilerin ve şirketlerin tüm potansiyellerinin farkına varmalarına yardımcı olacak yazılımlar, hizmetler ve çözümler sunan bir dünya lideridir.

Millward Brown hakkında

Millward Brown (www.millwardbrown.com) dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden biridir ve etkili reklamcılık, pazarlama iletişimi, medya ve marka değeri araştırmalarında uzmandır. Millward Brown, geçerliliği ispatlanmış araştırma çözümlerinden oluşan entegre setler -hem kalitatif hem kantitatif- yöntemler kullanarak müşterilerine güçlü marka ve hizmetler geliştirmeleri için yardımcı olur. Millward Brown'ın 44 ülkede 70'i aşkın ofisi bulunmaktadır. Ek uygulamalar arasında, Global Media Practice (medya etkinliği birimi), Millward Brown Optimor (müşterilerine marka ve pazarlama yatırımlarındaki geri dönüşü en üst seviyeye çıkartmaları için yardımcı olmaya odaklanmıştır), Millward Brown Precis (PR ölçümü uygulaması), Dynamic Logic (dijital pazarlama etkinliğinde dünya lideri), ve KMR (dünyanın önde gelen medya ve pazar profili çıkartma aracı olan küresel Hedef Grubu Endeksi'nin (Target Group Index-TGI-) tedarikçisi) yer alır. Millward Brown, WPP'nin içgörü, bilgi ve danışmanlık grubu olan Kantar'ın üyesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber