Türklerin tepkisi Türkiye aleyhtarı afişi panolardan indirtti

Fransa'nın Avignon kentindeki Türk gençleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının ve küstah ifadelerin yer aldığı Le Point dergisinin son sayısının tanıtım afişine tepki göstererek panolardan indirtti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2018 07:45, Son Güncelleme : 27 Mayıs 2018 07:36
Türklerin tepkisi Türkiye aleyhtarı afişi panolardan indirtti

Le Point dergisinin Türkiye ve Fransa'daki Türkler arasında büyük tepki çeken son sayısının kapağı, Fransa'nın Avignon kentindeki Türk gençlerinin gösterdiği tepkinin ardından reklam panosundan kaldırıldı. Derginin kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafıyla birlikte 'diktatör' şeklinde küstah ifadeler yer alıyordu.

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Türk gençlerinin sonuç veren eyleminin görüntüleri sosyal medyada da yayınlandı. Eylemde bir grup Türk gencinin, Le Point dergisinin tanıtım afişlerinin bulunduğu reklam panosuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını astığı görülüyor. Türk gençleri, "Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Fransa'da yaşayan Türk kökenli kişi ve kurumları karalama amaçlı iddiaların yer aldığı derginin tanıtım afişlerinin kaldırılmasını" talep ediyor. Tepkiler üzerine şirket yetkilisinin, "Sırf bunun için Marsilya'dan buraya geldim" dedikten sonra afişleri kaldırdığı görülürken, çevredeki kişilerin de karardan memnuniyet duyduğu ve şirket yetkilisine teşekkür ettiği duyuluyor. Fransa'da sosyal medyada geniş biçimde yer alan protesto görüntüleri hakkında çok sayıda yorum ve destek mesajı paylaşıldı. Perşembe günü piyasaya çıkan derginin sansasyon amaçlı iddiaları Fransa'da olduğu kadar Türkiye'de de tepki uyandırmıştı.

Irkçı PEGIDA'nın küstah eylemine yasak!

Göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' (Pegida) örgütünün, 4 Haziran'da Hollanda'nın Utrecht kentindeki Ulu Cami önünde planladığı domuz çevirme etkinliğini belediye yasakladı. İftar saatlerinde planladığı diğer eylemler de yasaklandı.

Derginin Marsilya'dan gelerek afişi indiren görevliye Türk gençleri teşekkür etti.Kolejde Kuran'a alçak saldırı

Kanada'nın Saint-Jean kentindeki Kraliyet Askeri Koleji'nde dört öğrencinin Kuran-ı Kerim'e alçakça saldırıda bulundukları ortaya çıktı. 4 askeri öğrencinin çektiği ve okul yönetimine kadar ulaşan görüntülerde öğrencilerin Kuran'ı kirlettikleri

görülüyor. Okul yönetiminin öğrenciler hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber