FETÖ'nün yargı organizatörüne fezleke

AnkaraBaşsavcığınca, FETÖ'nün yargı yapılanmasının kilit isimleri arasında yer alan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri Mehmet Kaya hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla hazırlanan fezleke, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Fezlekede şüpheliye ilişkin dikkat çeken ayrıntılara yer verildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Mayıs 2018 07:05, Son Güncelleme : 28 Mayıs 2018 06:50
FETÖ'nün yargı organizatörüne fezleke

9 KRİTİK İSİMDEN BİRİ

Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan'nın hazırladığı fezlekede, firariyken geçtiğimiz Şubat ayında Çanakkale'deki bir gaybubet evinde yakalanan şüphelinin, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirtildi.

3 farklı hat ile 5 farklı cihazdan ByLock kullandığı tespit edilen Kaya'nın, "fahri11" kullanıcı adını kullandığı kaydedildi. Fezlekede, FETÖ'yü ilgilendiren konularla ilgili hakim ve savcıları birbirlerine takip için zimmetlemek için yazışmalar yaptığı tespit edilen Kaya'nın, elebaşı Fetullah Gülen'i öcüvü yazılar paylaştığı ifade edildi.

Şüphelinin, himmet topladığı, Yargıtay'a seçilecek üyelerin belirlenmesinde örgüt adına önemli rol oynadığı ve örgüt toplantılarını organize ettiği tespitine dikkat çekildi. Kaya'nın FETÖ'nün yargı yapılanması içerisinde en önemli 9 isimden birisi olduğu ve "Kendi iradesini örgütün iradesine terk ettiği" kaydedildi.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber