Bu işten en karlı AK Parti çıktı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili aday adayları için cazibe merkezi olan AK Parti'ye 4 binin üzerinde başvuru yapıldı. 2 bin YTL başvuru ücreti alan AK Parti seçimin en kârlısı.

22 Temmuz'da yapılacak seçimler öncesinde milletvekili aday adaylığı için AK Parti'de başvuru süresi sona erdi. 9 Mayıs'ta başvuruları kabul etmeye başlayan parti, bir haftada 4 binin üzerinde başvuru aldı. Aday adaylarından 2 bin YTL başvuru ücreti alan parti, 8 trilyon lira gelir elde etmiş oldu. Hemen her kesimden ve meslekten başvuruların yapıldığı AK Parti'de, seçimlere yeni bir vitrinle girilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

VİTRİNE ALEVİ AŞISI

Seçimlerde Alevi kökenli vatandaşları da kucaklamayı amaçlayan AK Parti, bu amaçla teklif götürdüğü Alevi kökenli yazar Reha Çamuroğlu'ndan olumlu cevap aldı. Çamuroğlu, İstanbul'dan milletvekili aday adayı oldu. AK Parti'nin, Tunceli'de de Alevi kökenli bir ismi birinci sıraya yerleştireceği öğrenildi. Aleviler'in yoğun yaşadığı diğer diğer illerde de Alevi adaylara yer verilecek.

KADIN ORANI YÜZDE 30

AK Parti'de dikkati çeken bir diğer özellik ise kadın adayların fazlalığı oldu. Başvuruların en az yüzde 30'nun kadın adaylardan oluştuğu öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın seçmen listelerinde kadın adaylara en az yüzde 20 oranında yer vermesi bekleniyor.

ERDOĞAN BOŞ BIRAKTI

Başbakan, adaylık başvurusunu son gün yaptı. ?Seçim bölgesi'ni dilekçede belirtmeyen Erdoğan'ın İstanbul'u tercih edeceği konuşuluyor.

LiSTELER 17 GUN SONRA TESLİM

Erken seçim tarihi olarak 22 Temmuz 2007 tarihinin açıklanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği ve Resmi Gazete'de yayınlanan seçim takvimi de olağan hızında işlemeye devam ediyor. YSK'nın seçim takvimi bundan sonra şöyle işleyecek: 21 Mayıs: Listeler askıdan indirilecek. 4 Haziran: Siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini, saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edecek. 5 Haziran: Sandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlanacak. 10 Haziran: Milletvekili geçici aday listeleri, radyo televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. 19 Haziran: Birleşik oy pusulalarının basımına ve dağıtımına başlanacak. 20 Haziran: Milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek. 25 Haziran: Gümrük kapılarında oy verme işlemlerine başlanacak. 11 Temmuz: Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlanacak. 12 Temmuz: Seçim propagandası ve yasakları başlayacak. 21 Temmuz: seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek. 22 Temmuz: Oy verme günü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber