Baykal ile Sezer'in düğümü çözen telefon görüşmesinde neler konuşuldu?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP ile DSP'nin seçim işbirliği kararından çok büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Bunun kadar bir mutluluğu Meclis'te dokunulmazlığı kaldırdığımızda yaşayacağım" dedi.

Baykal, parti genel merkezinde bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında, CHP ve DSP'nin seçim işbirliği kararı alarak önemli bir görev yaptıklarını söyledi.

Bu noktaya gelinirken oldukça özenli davrandıklarını, toplumsal talebi dikkate alarak hareket ettiklerini kaydeden Baykal, alınan sonuçtan çok büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Baykal, seçim sonrasına yönelik öncelikli hedeflerinden de söz ederek, "Bunun kadar bir bir mutluluğu, Meclis'te dokunulmazlığı kaldırdığımızda yaşayacağım" diye konuştu.

SONUCA GÖTÜREN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Alınan bilgiye göre, Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in dün akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri uzun süren telefon görüşmesinde, seçim işbirliği kararına yönelik önemli bir adım atıldı.

Baykal'ın, "DSP'den istifa etmeden, DSP kimliğiyle CHP listelerinden aday olunabileceği" önerisini ilk kez bu görüşmede Sezer'e ilettiği öğrenildi.

"DSP kimliğiyle seçime katılma" önerisinin, sonuca ulaşılmasını kolaylaştırdığı belirtilirken, Baykal'ın bu görüşmede sürecin daha fazla uzaması durumunda toplumda büyük bir tepki oluşacağına işaret ederek, "Artık evet ya da hayır noktasına gelinmesini" istediği kaydedildi.

Baykal'a parti içinde bir değerlendirme daha yapacaklarını ve kararını ertesi gün ileteceğini belirten Sezer'in, bugün saat 13.00'de telefonla arayarak randevu istediği belirtildi.

ADAYLIK BAŞVURULARI

Öte yandan CHP'de milletvekili adaylığı için 10 Mayıs'ta başlayan başvurular devam ederken, Cumhuriyet mitinglerini düzenleme komitesinde görev yapan ADD Başkan Yardımcısı Nur Serter de bugün başvuruda bulundu.

Görevden alınan eski Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar da CHP'ye adaylık için başvurdu.

Kulislerde aday adayları arasında ismi geçen TESK Genel Başkanı Derviş Günday da akşam saatlerinde Baykal ile bir görüşme yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber