Terkedilen bebeğin annesi, 17 yaşında lise öğrencisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SİVAS'ta, geçen çarşamba günü cami avlusunda bulunan ve 15 günlük olduğu tahmin edilen bebeğin annesinin 17 yaşındaki bir lise öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Ailesinden habersiz hamile kalan A.E.'nin bebeği doğurduktan sonra camiye bıraktığı belirlendi.

Gökçebostan Mahallesi'ndeki Korkmazoğlu Camisi'nin avlusunda 2 gün önce müezzin Bekir Taştan tarafından bulunan ve yapılan sağlık muayenesinde zihinsel engelli olduğu belirlenen bebeğin annesini belirlemek için polis araştırma başlattı. Bebeğin Down sendromlu olmasından yola çıkan Asayiş Şubesi ekipleri, bir süre önce Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böyle bir bebeğin dünyaya geldiğini belirledi. Kayıtlardan yola çıkan polis ekipleri, annenin Sivas'ta yatılı bir lisede eğitim gören 17 yaşındaki A.E. olduğunu belirledi. Genç kızın, bebeği, ağabeyi Y.E. ile birlikte cami avlusuna bıraktığı belirlendi. Kongre Lisesi 3'üncü sınıfta okuduğu belirlenen A.E.'nin, kendisi ile aynı soyadı taşıyan ve Fransa'da yaşayan akrabaları 20 yaşındaki G.E. ile geçen yaz sonunda aile arasında yapılan törenle sözlendiği, iki gencin bu olay sonrasında cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

Bu ilişki sonrasında hamile kaldığı ileri sürülen A.E.'nin ailesinin Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Sandal Köyü'nde yaşadığı, genç kızın okul döneminde ise karnında oluşan şişliği korse kullanarak gizlemeye çalıştığı belirlendi. Ailesinin bilgisi dahilinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğum yapan genç kızın burada bir süre bebeğiyle birlikte tedavi gördükten sonra taburcu edildiği ortaya çıktı. Doğum sonrasında Fransa'da yaşayan G.E.'ye durumun iletildiği, ancak gencin bebeği kabul etmediği ve evlilikten vazgeçtiği ileri sürüldü. Bunun üzerine ailesinin de isteği ile A.E.'nin ağabeyiyle birlikte bebeği cami avlusuna bırakmaya karar verildiği belirlendi. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek ifadesi alınan A.E'nin ağabeyine teslim edildiği ve ailesinin yanına döndüğü öğrenildi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Tahir Özel, 0- 6 Yaş Çocuk Yuvası'na yerleştirilen bebeğin koruma altında olduğunu belirterek, bebeğin annesi ve yakınları ile görüşeceklerini, ailenin bebeğe bakabileceğini beyan etmesi halinde kendilerine verileceğini, aksi takdirde ise yuvada kalacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber