İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KDK, ALES'i iptal edilen adayı haklı buldu

ÖSYM, ALES başlamadan 1 dakika öncesinden soru kitapçığını açıp, baktığı için adayın sınavını iptal etti. Kamu Denetçiliği Kurumu adayı haklı bulup, sınavın geçerli sayılmasını istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2018 14:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
KDK, ALES'i iptal edilen adayı haklı buldu

ÖSYM, ALES başlamadan 1 dakika öncesinden soru kitapçığını açıp, baktığı için adayın sınavını iptal etti.

Sınavı iptal olan aday, salona son dakikada gittiğini, yan salondan gelen kitapçıkları kontrol edin sesini duyduğunu ve bilinçsizce kitapçığı açıp baktığını söyleyip, sınavının geçerli olması için konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıdı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'nca yapılan değerlendirme neticesinde, adayın sınava girdiği salonun kamera kayıtlarının ve binadaki diğer kamera kayıtlarının incelenmesinden, sınav salonlarında kitapçıkları kontrol edebilirsiniz duyurusunun yapıldığı dakikanın yeknesak olmadığı, adayın sınav salonuna giderken başka bir salonda bu duyuruyu duymuş olabileceği ve adayın bir anlık dikkatsizlik ve heyecanla soru kitapçığının sayfalarını kontrol etmiş olabileceği düşünüldüğünden, ayrıca adayın kopya çekildiğine veya sınav sonucunun objektif olarak değerlendirilmesini engelleyecek şekilde hal ve hareketler içerisinde bulunduğuna ilişkin bir tespit yapılmadan sınav kurallarına aykırı davranış sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasında hukuka ve hakkaniyete uygunluk tespit edilememiştir denildi.

KDK, 2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınavına ilişkin puanının hesaplanarak, sınavın geçerli sayılması ve mağduriyetin giderilmesi için ÖSYM'ye tavsiyede bulundu.

KDK kararı için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber