Yeni dönemde dış ticaret de rekor kıracak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Türkiye, serbest ticaret anlaşmalarıyla dünyayı fethedecek. Böylece dış ticarette de yeni rekorlar kırılacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Haziran 2018 07:15, Son Güncelleme : 01 Haziran 2018 06:58
Yeni dönemde dış ticaret de rekor kıracak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne hazırlanan Türkiye, 24 Haziran seçimlerinin ardından bürokratik oligarşiden de kurtulacak. Yeni sistemle birlikte her alanda sıçrama hedefleyen AK Parti, dış ticaret çıtasında da rekora odaklandı. 21 ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzalayan Türkiye, yeni anlaşmalar için müzakere trafiği başlatacak.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

Türkiye'nin dış ticaretinin geliştirilmesi; Türk ihracatçılarının dış pazarlarda rekabet gücünün artırılması amacıyla, ABD, Kanada, Hindistan, Vietnam, Orta Amerika Ülkeleri, Afrika Karayip Pasifik Ülkeleri, Cezayir ve Güney Afrika Cumhuriyeti'yle müzakereleri süren yeni serbest ticaret anlaşmalarının çalışmaları hızlandırılacak.

11 ÜLKEYLE MÜZAKERE

Ukrayna, Peru, Kolombiya, Ekvator, Meksika, Pakistan, Japonya, Tayland, Endonezya, Cibuti ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti dahil 11 ülkeyle başlatılan müzakereler sürecek. Müzakere sürecinde olan Kamerun, Çad, Seyşeller, Körfez İşbirliği Konseyi, Libya, Güney Ortak Pazarı ülkeleriyle süreçler hızlandırılacak. Makedonya'yla serbest ticaret anlaşması imzalanması için müzakere başlatılacak.

Yelda Gökdağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber