AK Parti'den 600 milletvekili adayı için rehber

AK Parti, 600 milletvekili adayı için hazırladığı rehberde, seçmenle iletişimde nelere dikkat edilmesi gerektiği yer aldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Haziran 2018 08:25, Son Güncelleme : 01 Haziran 2018 08:16
AK Parti'den 600 milletvekili adayı için rehber

AK Parti, sahada seçmenle bire bir temas kuran 600 milletvekili adayına "tüyo"lar hazırladı. Adaylık süreci için hazırlanan rehberde, seçmenle iletişimde nelere dikkat edilmesi gerektiği yer aldı. Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre rehberde, şu konulara dikkat çekildi:

AK Parti, sahada seçmenle bire bir temas kuran 600 milletvekili adayına "tüyo"lar hazırladı. Adaylık süreci için hazırlanan rehberde, seçmenle iletişimde nelere dikkat edilmesi gerektiği yer aldı. Rehberde, şu konulara dikkat çekildi:

GÜLER YÜZLÜ OLUN: Bütun secimlerin anahtarı, secmenle kurulan iletisimdir. Samimi, hasbi, bire bir ve dogrudan kurulan iletisimler, 24 Haziran secimlerinin de kaderini belirleyecektir. Herkesi kusatmak, her kesime ulasmak, guler yuzlu olmak esastır. Tercihi her ne olursa olsun secmenle veya diger partililerle tartısmaya girmekten ozellikle uzak durulmalıdır.

CENAZELERE KATILIN: Toplumun butun kesimleriyle sıcak temas saglamalı, yuz yuze gorus meler yapmalı, ev ziyaretleri gercekles- tirilmelidir. Bunun icin ekibini kurmalı, ekip; ziyaretlerde her yas ve cinsiyet grubunu temsil edecek nitelikte olmalıdır. Adaylar, hicbir ayrım gozetmeden toplumun butun kesimleriyle diyaloga girmelidir. Bunun icin dugu n, toplantı ve cenaze torenleri ile onemli olaylardan vaktinde haberdar olmalı ve bu torenlere mutlaka katılmalıdır.

MAKUL PROJELER: Milletvekili adayı, propaganda amacıyla gidecegi bolgenin sorunlarını onceden arastırıp og renmeli ve bu sorunlarla ilgili olarak partimizin sundugu co zum onerilerini tespit etmelidir. Milletvekili adayları, secmen ve medyanın karsısına makul projelerle cıkmalıdır. Teskilatlar ve secim buroları da secmenin sorabilecegi sorulara onceden cevap hazırlamalıdır.

MANİPÜLASYONA AÇIK: Adaylar; bolge, sehir, ulke ve dunya gundemini yakinen takip etmeli, onemli olayları ve gunleri kacırmamaya ozen gostermeli, kutlama mesajları ile secmene cesitli mecralardan ulasmaya calıs- malıdır. Bu mecraların etkin olanlarından biri sosyal medyadır. Ancak sosyal medya manipulasyona acık oldugundan, adaylar sosyal ve dijital medya araclarını kullanırken kılavuzdaki ilgili acıklamalara dikkat etmeli, sec- menle asla tartısmaya girmemelidir.

GERİ DÖNÜŞ YAPMALI: Milletvekili adaylarının danısmanları ve ekibi adab-ı muaseret kurallarına vakıf olmalıdır. Adayların secmenle iletisim kurmasında etkin rol ustlenmelidir. Milletvekili adayları ve ekibi iletisim kurdugu secmenin sorunlarını dogru anlamalı ve dile getirilen sorunları not almalıdır. Sorunların co - zumu icin secmenlere geri donus yapmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber