AKP'de 2 önemli gelişme

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP merkez parti olmak için adaylık götürdüğü isimler her geçen gün artarken Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden birine yaptığı teklif geri çevrildi.Bu arada birçok liberal kişi de adaylık için teklif bekliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çok istediği SP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş AKP'den gelen adaylık teklifini geri çevirdi. Kurtulmuş, dün yazılı bir açıklama yaparak, Erdoğan ile görüştüğünü doğrularken, Başbakanlık Konutu'ndaki bu görüşmenin hiçbir şekilde "transfer" görüşmesi olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın AKP'de görmek istediği isimlerden ASO Başkanı Zafer Çağlayan'ın adaylığının da önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.

Zafer Çağlayan'ın dışında birçok liberal isme teklif götürüldüğü bildiriliyor. Merkezden 30 ismin listelerinde yer alması için kapsamlı liste hazırlayan AKP, tanınmış isimlerin peşine düştü. Siyasetin ve iş dünyasının önemli simalarından Cem Kozlu'nun ardından yeni isimlere de davet çıkardı. Kozlu'nun vereceği yanıtı bekleyen AKP, Cem Duna, Can Paker ve Meral Gezgin Eriş ile bağlantı kurdu. Duna düşünmek için 5 gün süre isterken, Paker ve Eriş henüz kesin yanıt vermedi. CHP'den ihraç edilen eski genel sekreter Ertuğrul Günay da teklif alıp karar vermeyen isimlerden.

DUNA ESKİ TÜSİAD ÜYESİ

60 yaşındaki Duna, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi, Amsterdam'da yüksek lisans eğitimi aldı. Diplomat olmayı tercih eden Duna, 1985'de Özal'ın danışmanlığını, ardından da 1 yıl TRT Genel Müdürlüğü yaptı. TÜSİAD yönetiminde de görev yapan Duna, AKP'ye saygınlık kazandıracak isimlerden biri olarak görülüyor.

TESEV BAŞKANI

65 yaşındaki Can Paker ise Türkiye'de çok ses getiren araştırmalara imza atan TESEV'in başkanlığını yürütüyor. Paker ayrıca kimya sanayiinin önemli firmalarından Türk Henkel'in eski genel müdürü.

ERİŞ AB UZMANI

İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası eski başkanlarından Nurullah Gezgin'in kızı Meral Gezgin Eriş, AB konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. AKP, hem çağdaş ve aktif, hem de başı açık olduğu için Eriş'in ikna edilmesini önemsiyor.

KABUL EDENLER

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, eski İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, ANAP'lı eski bakan Salih Yıldırım, DYP'li eski bakan, YÖK ve Etik Kurulu Başkanlığı yapan Mehmet Sağlam, tarihçi-Yazar Reha Çamuroğlu AKP'ye ?evet' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber