Milli Eğitim'den 19 Mayıs talimatı: Daha görkemli olsun

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Genelkurmay bildirisinde irticai faaliyetler nedeniyle isim verilmeden eleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleriyle ilgili hassasiyetini artırdı. MEB, teşkilatlarına, 19 Mayıs törenlerinin daha da görkemli yapılması talimatı gönderdi.

23 Nisan Çocuk Bayramı'nda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bazı illerde başörtülü ilköğretim çocuklarının gösteri yapması, okul müdürlerinin 'kutlu doğum' şölenlerine zorunlu katılımının istenmesi gibi olaylara tepki gösteren Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan bildirisi, bakanlığı zor durumda bırakmıştı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a konuyla ilgili brifing vermek zorunda kalmıştı. Bakanlık, 19 Mayıs'ta da benzer olayların yaşanmaması için MEB teşkilatına kutlamaların 'daha kapsamlı olması' için uyarıda bulundu.

MEB, CHP'li Muharrem İnce'nin provaların harem-selamlık yapıldığına yönelik eleştirilere yanıt verirken, bu yılki gösterilerin her yıl yapılandan daha kapsamlı olması konusunda teşkilatın uyarıldığını vurguladı.

Başkentte Atatürk Spor Salonu'da yapılacak törendeki gösterilere, 1000'e yakın öğrenci katılacak. 768 karma öğrenci, aynı anda Türkiye'nin her yerinden bir folklor gösterisi sunacak.

Bu kez imam-hatipli yok

Törende Atatürk'ün Gençliğe Hitabı'nı TOKİ Atatürk Anadolu Lisesi'nden Çağlar Yıldırım, Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı da Çankaya Lisesi'nden görme özürlü Hüseyin Uslu okuyacak. 2004'teki kutlamalarda Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı, imam-hatipli bir genç okumuştu.

4'üncü Kolordu Komutanı'nın da içinde olduğu düzenleme komitesi, bayramın ana temasını, 'kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet'in kazanımları' olarak belirledi. Gösterilerde okunacak senaryolardan birinde Kurtuluş Savaşı öncesinde Anadolu'nun sisle kaplı olduğu, sislerin arasında Atatürk'ün önderliğinde büyük mücadele verildiği anlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber