AKP İzmir'e sol gösterecek

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin İzmir'de seçim kazanabilmek için solcu adayları liste başı yapacağı öne sürülüyor. CHP'nin eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay ve DSP'li eski Bakan Tayyibe Gülek'e teklif götüren AKP, kabul ettikleri taktirde iki ismi de ?Sosyal demokratların kalesi' olarak bilinen İzmir'den aday gösterilmesi bekleniyor.

AKP gözünü CHP'nin eski genel sekreterlerine dikti. AKP'nin CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay ve CHP eski Genel Sekreteri merhum Kasım Gülek'in kızı DSP'li Devlet eski Bakanı Tayyibe Gülek'e milletvekili adaylığı teklif etmesi, parti kulislerini dalgalandırdı. Ertuğrul Günay, DHA muhabirine, CHP'den ihraç edildiğini, 15 yıldır partiden uzak olduğunu ve aday olmaması için baskı gördüğünü belirterek, ?Şimdi başka bir partiden adaylık teklifi geliyor. AKP yöneticileri birlikte çalışmayı önerdi. Teklifi çok geniş bir danışma çerçevesinde değerlendiriyorum? dedi.

Teklifi kabul ettikleri taktirde İzmir'den aday gösterilmesi beklenen Günay ve Gülek tepki gördü. AKP teşkilatları, Genel Merkez'e ?İzmir'e kontenjan istemiyoruz? mesajını iletti. AKP İl Başkanvekili Aydın Şengül ise, ?Genel merkezin listeye koyduğu her aday için teşkilat sonuna kadar çalışır. Her adaya eşit uzaklıktayız. Önemli olan partinin başarısı? dedi.

CHP'liler de Günay'ın AKP'den olası adaylığını şu sözlerle eleştirdi:

Selçuk Ayhan (CHP İzmir İl eski Başkanı): Çok üzülüyorum. Sosyal demokratların simge isimlerinden birinin geldiği şu nokta beni onun adına üzer. Söyleyecek söz bulamıyorum. İnanasım gelmiyor.

Sedat Uzunbay (CHP İzmir Milletvekili): Kendi geleceğini belirleme hakkına sahip biri. Sosyal demokratlıktan gelip de AKP'den aday olmak istemesi çok ilginç. Günay'ı yakından tanıyanlar bunu böyle değerlendirecektir.

Tayfun Emre (CHP Konak İlçe Başkanı): İçine siniyorsa aday olabilir. AKP sosyal demokratların kalesini, sosyal demokratlarla fethetmeye çalışıyor ama o maya yoğurt tutmaz. İzmirli demokrat ve bilinçli bir halk. Bu tür olaylara prim vermez.

Tayyibe Gülek kimdir?

Tayyibe Gülek (39) Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden CHP eski Genel Sekreteri Kasım Gülek'in kızı. İlkokulu Ankara'da bitirdikten sonra ABD'ye gitti. Harvard Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi, Londra Üniversitesi London School of Economics'te yüksek lisans yaptı. Belçika'da Avrupa Birliği kursunu tamamladı. 1994'te Başbakanlık'ta danışman olarak göreve başladı. 1999 seçimlerinde DSP listesinden Adana milletvekili olarak 21'inci dönem TBMM'ye en genç kadın milletvekili olarak girdi. 12 Temmuz 2002 tarihinde Kıbrıs'tan ve yurt dışında yaşayan vatandaşlardan sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber