DTP'nin hedefi Meclis'te güçlü grup

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçimlere bağımsız adaylarla girecek olan Demokratik Toplum Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, güçlü bir grupla Meclis'e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Türk, Meclis'te Kürtçe yemin için de, ''Şov peşinde değiliz'' diye konuştu.

CNN TÜRK'ün 'Seçime Doğru' programına katılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, sorunların çözüm yerinin parlamento olduğunu, bu nedenle Meclis'e girmeleri gerektiğini söyledi.

Türk, Meclis'e kaç milletvekiliyle girmeyi hedeflediklerini söylemedi, sadece "güçlü bir grup" diye tarif etmekle yetindi.

Bağımsız adayların birleşik oy pusulasına eklenmesi girişimi karşısında "5 bin adayla sistemi kilitleriz" tepkisi gösteren Türk, daha önce söylediği bu sözlere de açıklık getirdi ve böyle birşey yapmayacaklarını anlattı.

Türk, Meclis'e girmeleri durumunda 1991 yılında yaşanan olayların tekrarlanmayacağını söyledi. Meclis'e giren DEP'li vekillerin Kürtçe yemin etmeleri üzerine yaşanan krizi yorumlayan Türk, "Daha olgun tavırlar sergileyeceğiz, şovmence bir yaklaşımın içinde olmayacağız" dedi.

Leyla Zana ve arkadaşları başta olmak üzere birçok üyelerinin siyasi kısıtlılık hali nedeniyle adaylıklarının kabul edilmemesi ihtimalini de değerlendiren DTP Genel Başkanı, "Hukukçular bu konuda farklı fikirler ileri sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği karar kesin sonuç olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber