İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanların aday gösterilmemesinin perde arkası

AK Parti'nin milletvekili aday listelerinde yer almayan 5 bakanla ilgili perde aralandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AB Bakanı Ömer Çelik ile ilgili kullandığı "Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. 'Siz aday olmayın', diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil" sözleri, listelerin oluşturulması aşamasında yaşananlarla ilgili fikir verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2018 06:50, Son Güncelleme : 05 Haziran 2018 09:39
Bakanların aday gösterilmemesinin perde arkası

ZEYBEKCİ ERDOĞAN'A SÖYLEDİ

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bakanlar dahil tüm milletvekillerinin adaylık başvurusu yapmasını istedi. Bakanlardan bazıları, Erdoğan'la direkt görüşerek, bazıları da Başbakan Binali Yıldırım aracılığıyla isteklerini ilettiler. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin milletvekili olmak istemediğini doğrudan Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. Zeybekci'nin yeni dönemde bakanlık veya Cumhurbaşkanlığı'nda farklı bir pozisyon talebinin de olmadığı kaydedildi. Bu yaklaşım, Zeybekci'nin yerel seçimlerde Denizli'den belediye başkan adayı olacağı şeklinde yorumlansa da görüş belirtmedi.

ÖZLÜ YENİ YAPIDA GÖREV İSTEDİ

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulis haberlerine göre: Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün ise Başbakan Binali Yıldırım aracılığıyla milletvekili olmak istemediğini, uygun görülmesi durumunda yeni yürütmenin yapısında görev almak istediğini ilettiği öğrenildi. Özlü'nün seçimlerde Meclis çoğunluğu sağlanması halinde Milli Savunma Bakanı olarak değerlendirilebileceği, görev verilmemesi durumunda da Savunma Sanayi Müsteşarlığı görevini üstlenebileceği öne sürüldü.

ŞİMŞEK VE AĞBAL

Kabinede yer alıp almayacağı merak edilen diğer iki isim ise Mehmet Şimşek ile Naci Ağbal oldu. Bu isimlerin de yeni kabinede görev verilmemesi durumunda, milletvekili olarak görev almak istemediklerini ilettikleri ifade edildi. Ancak bu iki isimle ilgili değerlendirmeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, yeni dönemde 'ekonomik tablo'nun gereklerine göre Şimşek ve Ağbal'ın her ikisine ya da birine yeni yapıda yer verilebileceği belirtildi.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber