Mikro krediden 'yoksul kart' da doğdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün başkanlığını yaptığı Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından, dar gelirli kadınlara gelir getirici faaliyette bulunmaları için verilen mikro kredi "manyetik karta" girdi.

Ankara'da başlayan uygulama, yıllık 100 YTL'den 4 bin 500 YTL'ye kadar verilen mikro krediye talip olan dar gelirlileri, hayatlarında ilk kez kredi kartı sahibi yaptı. Mikro kredi alanların sayısı ise geçen hafta itibarıyla 5 bin 6'ya çıktı. Akgül, Hürriyet'e, pilot bölge seçtikleri Ankara'da 120 kart dağıttıklarını belirtirken "Hiç daha önce bir karta sahip olmadıkları için çok hoşlarına gitti" dedi. Kart uygulamasının çalışan sayısını azaltacağı için, yüzde 15 olan hizmet maliyetini de azaltacağını belirten Akgül, "Şubedeki görevliler pos makinalarıyla eve giderek tahsilat yapacaklar. Ayrıca tüm işlemler elektronik hale geleceği için kağıt israfı ortadan kalkacak, işlemler hızlanacak" dedi.

İSİM MALİYETLİ GELDİ: Kartın kişiye ait olması için çalışma yaptıklarını ancak maliyetli geldiği için vazgeçildiğini belirten Akgül "Banka gibi finanse edecek durumumuz yok. İsmi olsaydı sistemden ayrıldığı zaman kartı atmak zorunda kalacaktık. Bu nedenle karta sadece numara koyduk. Mikro kredi almaktan vazgeçen, ayrılan, bölgeden göç edene verilen kart alınarak başka birine devredilecek. Böylece kayıp, kaçak oranı da azalacak" dedi.

BİR HAFTADA 10 BİN KART: Akgül, bir hafta içinde 10 bin kartın hazır olacağını ve 10 gün sürecek pilot uygulamadan sonra kartların mikro kredi verilen Diyarbakır Bismil, Bağlar, Sur, Ergani, Batman ve Mardin'de de dağıtılacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber