AKP'nin vitrin atağı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağ ve soldaki küskünlerle elini güçlendirmek isteyen AKP, şimdi de ülkücü camianın sembol isimlerinden Ramiz Ongun ile Baykal'ın muhaliflerinden Haluk Özdalga'ya teklif götürdü

Seçimde, merkez sağ ve soldaki bazı sembol isimleri aday göstermesi beklenen AKP'nin, eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ın ardından tanınmış iki kişiye daha teklif götürdüğü iddia edildi. Bunlardan biri ülkücü camianın sembol isimlerinden Ramiz Ongun. Diğeri de CHP ve DSP'de uzun yıllar yöneticilik yapan ve Genel Başkan Deniz Baykal'a karşı muhalefetiyle tanınan, CHP'nin önde gelen isimlerinden Haluk Özdalga.

AKP'nin ANAP'ta yıllarca milletvekilliği, grup başkan vekilliği ve bakanlık yapan Ülkü Güney'e de adaylık teklifi yaptığı iddia edildi.

Van Valisi olduğu 2004'te dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan kıl payı kurtulan Hikmet Tan da AKP'den aday adayı oldu.

Kurtulmuş AKP'ye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kitaplarında sert biçimde eleştiren yazar Yalçın Küçük'ün yayıncısı Uğur Kızılaslan AKP'ye aday adaylığı için başvurdu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da AKP'den aday olabileceği belirtiliyor.

CHP'nin de tiyatrocu Metin Akpınar, gazeteci Metin Uca, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Onursal Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu gibi isimlerle de görüşmeler yaptığı öne sürülüyor.

ANAP'la birleşme kararı alan DYP'de aday adaylığı başvuru sayısı 2000'i aştı. Aday adaylarından yaklaşık 300'ünün kadın olduğu öğrenildi. ANAP, yoğun ilgi nedeniyle başvuru süresini yarın mesai saati bitimine kadar uzattı.

Başvuru yapanlar arasında, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, eski bakanlardan Turhan Tayan ve eski DPT Müsteşarı İlhan Kesici'nin de bulunduğu bildirildi. 1993'te bir tatbikat esnasında vurulan TCG Muavenet isimli gemide tek kol ve tek bacağını kaybeden emekli Deniz Üsteğmen Mustafa İlter Özdil de şehit anneleri ve gaziler tarafından kurulan 52 ayrı derneğin desteğiyle aday adayı oldu.

MHP adayları

Aday adaylığı başvurularını kapatan MHP'de de eski futbolcu Saffet Sancaklı, TRT'den Ertürk Yöndem, oyuncu Serdar Gökhan ve türkücü Selahattin Alpay gibi isimlerin adaylığının tartışıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber