Acarİstanbul'un ipini çeken müdür AKP'den aday...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acar Şirketler Grubu'nun Beykoz'daki Serdaroğlu Ormanı'nda Acarİstanbul projesiyle gerçekleştirmeye başladığı 'Orman Katliamını'nı engelleyen İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi politikaya atıldı.

Görevinden istifa eden Çebi AKP'den aralarında Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Silivri ve Çatalca gibi büyük ilçelerin bulunduğu İstanbul Üçüncü Bölge'den aday adayı oldu. AKP İstanbul Teşkilatı bugün yapacağı teamül yoklaması sonucu ortaya çıkacak sonuç adayların belirlenmesi için genel merkeze gönderilecek. İstanbul Üçüncü Bölge 2002 genel seçimlerinde 25 milletvekili çıkarmış ve bunların 16'sı AKP tarafından kazanılmıştı.

4.5 yıl İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü yapan orman yüksek mühendisi Faruk Çebi 'İstanbul'a bugüne kadar orman bölge müdürü olarak yapmış olduğum hizmetlere, bundan böyle vereceğiniz destekle siyaset yoluyla devam etmek ve gelecek nesillere çiçeğiyle, suyuyla, ay ve güneşiyle daha yaşanılabilir bir İstanbul ve daha güzel bir Türkiye bırakılmasına katkı sağlamak' arzusuyla politikaya atıldığını söyledi.

Faruk Çebi görevi sırasında Kemerburgaz'daki eski kömür ocaklarının bulunduğu alandaki rehabilitasyon çalışmasıyla kamuya önemli bir kaynak sağladı.

1 milyon çam fıstığı ekti

İstanbul'da başta Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) projeleri olmak üzere inşaat sektöründeki canlanmayı gören Çebi eski kömür ocaklarının bulunduğu arazileri moloz döküm alanı olarak belirledi. Açılan moloz döküm

ihaleleri sonucunda İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, 20 milyon doları peşin peşin alıp kasasına koydu. Bu kaynakla da İstanbul'da, tarihinde ilk kez çok büyük boyutta ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Ağaçlandırmada fıstık çamı kullanıldı. Çebi dikilen 1 milyon fıstık çamından 10 yıl sonra yılda 50-60 milyon dolar 'çam fıstığı cirosu' elde edilebileceğinin hesabını yapıyor. Ancak hedef fıstık çamı dikimini 5 milyona çıkartmak. Bu durumda da 10 yıl sonra İstanbul'un yeni dikilen fıstık çamlarından elde

edeceği 'çam fıstığı cirosu'nun yıllık 300 milyon dolara çıkabileceği öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber