AK Parti aday adayı askerler arasında YAŞzedeler de var

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLETVEKİLLİĞİ adaylığı için AK Parti'ye emekli askerlerin yoğun ilgisinin olduğu görüldü. İstanbul'dan aday olan asker kökenliler arasında Hasan Savaş Tuncer, Adem Darama, Sıtkı İlbak, Faruk Bardakçı, Tuncer Arıcıoğlu yer alıyor.

Afyon'dan emekli Kıdemli Albay Eyüp Kocabaş, emekli Binbaşı Hüseyin Şimşek aday adayı oldu. Kütahya'dan emekli Yarbay Süleyman Dönmez, Batman'dan emekli Albay Sait Ekinci, Antalya'dan emekli Albay Muhammet Demirel, Amasya'dan emekli albay Ahmet Yıldırım ve Sivas'tan emekli yarbay İsmet Serttaş AK Parti'yi tercih etti.

YAŞ kararıyla TSK'dan uzaklaştırılan bazı isimlerde milletvekili adaylığı için AK Parti'ye müracaat etti. YAŞ mağduru askerlerin oluşturduğu, Adaleti Savunanlar Derneği Bursa Şube Başkanı emekli binbaşı Arif Çelenk AK Parti'den milletvekili adayı oldu. ASDER Ankara Şube Başkanı ve emekli Kurmay Binbaşı Kemal Şahin de Ankara'dan aday adayı. YAŞ kararıyla ilişiği ordudan kesilen emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğlu da adaylık için AK Parti'yi tercih etti. Hacımustafaoğlu daha önce 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi Kütahya ikinci sıradan milletvetvekili adayı olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber