BBP'liler seçimlere bağımsız girebilir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, seçimlere girerken partisinin karalanıp önünün kapatılmak istenmesi halinde 81 ilde bağımsız olarak sandık başına gidip Meclis'e girebileceklerini söyledi.

BBP İl Başkanlığı tarafından Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Milli Şuur-Milli Ruh Şöleni' büyük ilgi gördü. Şölene katılan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na partililer yoğun ilgi gösterdi. "Başbakan Muhsin" sloganları arasında konuşmasına başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, cumhuriyeti kurtardığını iddia edenlerin cumhurdan korktuklarını belirterek, "'Cumhurbaşkanını meclis seçsin diyoruz', razı değiller. 'Halk seçsin diyoruz', ondan da korkuyorlar. Bunların 6 okundan ikincisi halkçılıktır. Ancak bunlar halka inmezler, halkla beraber değiller. Bunlar halkın inancından korkarlar, halkın iradesinden korkarlar, sandıktan korkarlar. Hep kapalı rejimlerden istifade ederek kapalı kapıların ardından tehditler ve şantajlara dayanarak Türkiye'yi yönetmeye alışmışlardır. Onun için ne milletin inançlarını istismar edenlerle ne halkı ve cumhuriyeti istismar edenlerle ne de Türk devleti adına sözde devletten yana olup millete dayatma yapanlarla beraber olmayacağız" dedi.

BBP'nin sempati alanının yüzde 15'den aşağı olmadığını ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu, bu sempati alanı sandığa yansıdığında Meclis'e girebileceklerini savunarak, Türkiye söz konusu olduğunda canlarını dişe takacaklarını söyledi. Türkiye'nin menfaatine olan onurlu bir şekilde uzlaşmaya hazır olduklarını hatırlatan Muhsin Yazıcıoğlu, "Ancak, kimse bizi mecbur ederek teslim almaya kalkışamaz. Karalama yapıp önümüze kapatmaya çalışırlarsa, Türkiye'nin 81 vilayetinde bağımsız olarak seçime gidip barajı aşıp Meclis'te yerimizi alırız" diye konuştu.

Şenlikte sahne alan sanatçı Hasan Sağındık, söylediği türkülerle birlik ve beraberlik mesajı verip partilileri coşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber