Memurlar.net'te uygulanan seçim anketi sonuçları (2)

Memurlar.net sitesinde, 7 Haziran tarihinde, 16 dakika süreyle uygulanan anket sonuçları

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Haziran 2018 10:08, Son Güncelleme : 16 Haziran 2018 14:23
Memurlar.net'te uygulanan seçim anketi sonuçları (2)

Memurlar.net sitesinde, dün "24 Haziran'da hangi lidere oy vereceksiniz?" başlıklı bir anket uygulanmıştı. Sonuçlar için tıklayınız. Bugün ise "24 Haziran'da hangi partiye oy vereceksiniz?" başlıklı bir anket uygulanmıştır.

Dün, memurlar.net'te yer alan haberde de ifade edildiği üzere, internet üzerinden uygulanan anketler, fazlasıyla müdahaleye açık olduğu için, çok güvenilir anketler değildir. Özellikle uzun süre yayında tutulan anketlere, haberdar edilen whatsapp veya facebook grupları aracılığıyla toplu oy yönlendirilmesi yapılabilmektedir.

Bu nedenle, dün olduğu gibi bugün de, memurlar.net doğal ziyaretçisini kapsamak amacıyla, uygulanan siyasi anketin süresini kısa tutulmuştur.

Aşağıda, bugün uygulanan anketin kısa aralıklarla yer alan ekran görüntüleri yer almaktadır.

DÜN VE BUGÜN UYGULANAN ANKETLERİN DEĞERLENDİRMESİ

1- Dün uygulanan ankette Akşener yüzde 11 bandında oy alıyor görünmesine rağmen, bugünkü siyasi parti anketinde İyi Parti yüzde 20 çıkmıştır. Araştırma şirketlerinin anketlerinde İyi partinin oyu yüzde 9 ila 16 arasında görünmektedir, bu nedenle memurlar.net anketinde ortaya çıkan verinin doğruluğu tartışmaya açıktır.

2- Erdoğan'ın oy oranı dünkü ankette, yüzde 51 ila 53 bandında iken, bugünkü parti anketinde Ak Parti yüzde 40-41, MHP yüzde 7 oranında görünmektedir. Bu oranlar Erdoğan'ın, MHP ve Ak Partiyi aşan bir kişisel oyu olduğunu göstermektedir. Ancak, bu verinin de ne kadar güvenilir olduğu tartışmaya açıktır.

3- Muharrem İnce'nin oyu dünkü ankette yüzde 22 iken, bugünkü siyasi parti anketinde CHP yüzde 15 çıkmıştır. Araştırma şirketlerinin anketlerinde CHP'nin oyu yüzde 23-25 bandındadır, bu nedenle bu verinin doğruluğu tartışmaya açıktır.

4- Dünkü sonuçlarla uyumlu olan tek veri HDP oylarıdır. Demirtaş dünkü ankette yüzde 2,40 oy almıştı. Ancak, Araştırma şirketlerinin anket verilerinde HDP yüzde 8-10 bandında iken, memurlar.net'te uygulanan seçim anketinde HDP yüzde 2,60 çıkmıştır. Dolaysıyla, memurlar.net anketinde ortaya çıkan verinin doğruluğu tartışmaya açıktır.

5- Karasız ve Saadet Partisinin oyları dünkü siyasi lider anketiyle aynıdır.

İŞTE ARA ARA ALINAN EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

Memurlar.net'te uygulanan seçim anketi sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber