Ağar ve Mumcu'dan BBP'ye ittifak teklifi

Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim tarihi yaklaştıkça partilerin 'işbirliği' çabaları artıyor. Partileri birleşmeye ve ittifaklara yönelten sebeplerin başında yüzde 10'luk seçim barajı geliyor.

Siyasi gözlemciler, DYP ve Anavatan'ın apar topar Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşme kararını iki partinin baraj endişesine bağlıyor. Ancak bu birleşmenin, Köşk seçimlerinde Meclis'i boykot ettikleri için tabandan tepki çeken merkez sağın iki köklü partisini baraj tehlikesinden uzaklaştırmaya yetmeyeceği ileri sürülüyor. Bu yüzden yeni arayışlara giren DYP lideri Mehmet Ağar ile Anavatan lideri Erkan Mumcu, BBP'ye yöneldi. Edinilen bilgiye göre Ağar ve Mumcu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na 'birlikte hareket etme' teklifi götürdü. Yazıcıoğlu'nun teklife olumlu cevap verdiği ifade edilirken, her üç partinin kurmaylarının önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağı belirtiliyor. BBP kurmayları, kamuoyu yoklamalarında yüzde 10'luk seçim barajının altında göründükleri için seçim işbirliği yapılmasından yana tavır koyuyor.

Alperen Ocakları Samsun Şubesi'nce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinliğe katılan Muhsin Yazıcıoğlu, uzlaşmalara açık olduklarını söyledi. Yazıcıoğlu, "İnsanların yüzde 15'i BBP'ye sempati ile yaklaşıyor. İnsanların zihnindeki barajı yıkamadığımız için barajı aşamıyoruz. BBP olarak uzlaşmalara açığız. Türkiye için ilkelerimiz doğrultusunda taviz vermeden her türlü uzlaşmaya açığız." dedi. İlkelerine uygun işbirliği söz konusu olmadığı takdirde de BBP'nin seçimlere gireceğini söyleyen Yazıcıoğlu, gerekirse bağımsız adaylarla seçime gireceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber