Devletten bayramda 50 milyar lira maaş

Hükümet Ramazan Bayramı öncesinde emekli aylıklarından, bayram ikramiyelerine kadar ödemeleri gerçekleştiriyor. Hatta bütün kamu çalışanlarının maaşları bile 13 Haziran'da hesaplara yatacak. Böylece yaklaşık 50 milyar lira bayram öncesi ödeme yapılacak

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 08 Haziran 2018 08:15, Son Güncelleme : 08 Haziran 2018 08:38
Devletten bayramda 50 milyar lira maaş

Hükümet seçimden önce vatandaşlara paket üstüne paket sunarken, Ramazan Bayramı'ndan önce emeklilere ve kamu çalışanlarına ikramiye, maaş gibi giderleri ödeyecek. Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde verilecek bin lira ikramiyenin 2018 Ramazan bayramı öncesi ne zaman yatırılacağı ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Bağ-Kur ve SGK emeklileri ikramiyesini 7 Haziran'da, SSK emeklileri ise 8 Haziran'da alacak. Emeklilere biner lira ödeme yapılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu görevlilerinin ayın 15'inde maaşlarını aldıklarını anımsattı. Haziran ayı maaşlarının ayın 15'i itibarıyla Ramazan Bayramı'nın birinci gününe geldiğini ifade eden Ağbal, şöyle konuştu: "Bütün bakanlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdim. Dolayısıyla bütün kamu görevlilerimiz, memurlarımız, sözleşmeli personel, işçi ve diğer statülerde çalışan bütün personelimiz ister bakanlıklarda çalışsınlar ister belediyelerde ister il özel idarelerinde, bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran'da hesaplarına yatacak. Mübarek Ramazan Bayramı'na girmeden bütün kamu görevlilerimiz de maaşlarını, aylıklarını almış olacak." Rakamlara bakacak olursak, Türkiye'de ortalama toplamda bu ay 19 milyar lira emekli aylığı dağıtılacak. Bunun 11.7 milyarını 4a, 3.1 milyarını 4b ve 4.1 milyarını ise 4c'liler oluşturuyor. Mart 2018 rakamlarına göre ise pasifte yani çalışmayan emeklilere ise bayramdan önce 12.2 milyar liralık ödeme yapılacak. Yani emeklilere ödenecek maaş ve ikramiye neredeyse 33 milyar lirayı bulacak. Buna birde Bakan Ağbal'ın açıkladığı müjde ile 16.2 milyon liralık kamu devlet personelleri gideri eklendi mi, bu rakam neredeyse 50 milyarı buluyor.

HURDA UYGULAMASI PAZARTESİ BAŞLIYOR

Kamuoyunda "hurda araç teşviki" diye bilinen ÖTV indirimi uygulamasından, otomobil yanında, 16 ve daha büyük yaştaki arazi taşıtı, panelvan, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs türü araçlarını hurdaya ayıran veya ihraç edenlerin yararlanacağını söyledi. Düzenlemenin 11 Haziran Pazartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanacağını ifade eden Ağbal, şöyle devam etti: "Böylece uygulama başlayacak. Zaten şimdiden çok sayıda hurda otomobilin toplandığı ve uygulamanın bir an önce başlamasının beklendiği anlaşılıyor. Uygulamanın rahat ve hızlı şekilde olması için elektronik altyapıyı ilgili kurumlar ve noterlerle oluşturuyoruz. Hurdaya ayrılacak araç için belirli bir süre elde tutma şartı da aramıyoruz. Alıcılar ve satıcılar piyasanın oluşumunu sağlayacak. Gördüğümüz kadarıyla otomotiv firmaları da büyük bir kampanyaya hazırlanıyor."

3.7 MİLYON ÇALIŞAN MAAŞ ALACAK

Naci Ağbal, burada bütün kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli hazırlıkları yaptıklarına işaret ederek "Bu konuda bakan olarak gerekli talimatı verdim, bakanlık olarak da konuyu takip ediyoruz. Böylelikle bayram girmeden önce de nasıl emeklilerimizin aylıklarını ödediysek, nasıl emeklilerimize Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemişsek şimdi de kamu görevlilerimizin, kamu çalışanlarımızın aylıklarını bayram girmeden önce ödemiş oluyoruz. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bu şekilde bayram girmeden önce maaşlarını almış olacaklar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber