SSK ve Bağ-Kur'luları haziranda eşitliyoruz

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütçe uygulama talimatıyla üniversite hastanelerine sevk zorunluluğunun kalkacağını söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Birol Aydemir, SSK ve Bağ-Kurluların yönetmeliklerden kaynaklanan farklarının da giderileceğini kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Birol Aydemir, Haziran ayıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur'luların farklarının büyük ölçüde kaldırılacağını açıkladı. Bütçe uygulama talimatıyla birçok yeni uygulamanın yürürlüğe gireceğini belirten Aydemir, "Böylece SSK ve Bağ-Kurluların yönetmeliklerden kaynaklanan farkları giderilecek" dedi. Bu talimatla üniversite hastanelerine sevk zorunluluğunun kalkacağını vurgulayan Aydemir, "Bir süre üniversite hastanelerinde kuyruk olacak, ama daha sonrasında insanlar devlet hastanelerine yönelecektir" diye konuştu. Aydemir, bu yıl sonunda sosyal güvenlik harcamalarının öngörülerinin üzerinde olabileceğini de sözlerine ekledi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Birol Aydemir, çıkarmaya hazırlandıkları Bütçe Uygulama Talimatı'nda önemli düzenlemelerin bulunduğunu söyledi. Aydemir, üniversite hastanelerinin bu talimatla sevksiz olarak tüm sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan yurttaşlara açılacağı belirten Aydemir, sevk sisteminden vazgeçilmesinin nedeni olarak, aile hekimlerinin yaygınlaşmamış olmasını ve sağlık ocaklarının yeterli olmamasını gösterdi. Aydemir, "Bu durumda sevk zincirini zorunlu tutmak mümkün olmadığı için böyle bir karar aldık" dedi.

Bir müddet kuyruk olur

Üniversite hastanelerinin sevksiz olmasından sonra bir müddet kuyruklar olacağını kaydeden Aydemir, "Kuyruklar bir süre sonra bitecek ve insanlar devlet hastanelerine de yönelecek" dedi. Bütçe uygulama talimatıyla, raporlu hastaların ilaçları için doktorun yazması koşulunun da kaldırıldığını vurgulayan Aydemir, bu uygulamanın uyarıların aksine maliyetleri artırmayacağını, azaltacağını söyledi. Aydemir, üniversite hastanelerinin sevksiz kullanıma açılmasının 500 milyon YTL'lik maliyet yaratacağını, buna karşılık raporlu ilaçta yeni uygulamayla 500 milyon YTL'lik bir tasarruf öngördüklerini vurguladı. Aydemir, bütçe uygulama talimatıyla tıp merkezlerinin de kullanıma açılacağını belirtirken, yatan hastalar için de tüm tıbbi malzeme ve ilaçların hastane tarafından temin edilmesi düzenlemesi getireceklerini belirtti. Aydemir bu uygulamanın ciddi bir kolaylık olacağını belirtirken, talimatın yürürlük tarihinin de 1 Temmuz'dan 15 Haziran'a çekildiğini vurguladı.

Harcamalar öngörüleri aşar

Bütçe uygulama talimatıyla SSK ve Bağ-Kur'luların kanun dışındaki düzenlemelerden kaynaklanan farklarının giderilmiş olacağını söyleyen Aydemir, "Çıkarılacak düzenlemeler toplumun 35-40 milyonunu ilgilendiriyor" dedi. Sağlık harcamalarının da yıl sonunda öngörülerin biraz üstünde olabileceğini belirten Aydemir, "Bunu engellemek için çalışıyoruz" dedi. Aydemir tüm çalışmalarda maliyet ve finansman kalemlerine dikkat ettiklerini vurgularken, "Türkiye'nin en iyi 5 finansman uzmanından biriyim. DPT'nin yetiştirdiği diğer iyi finansman uzmanları Zafer Yükseler, Faik Öztrak, Halil İbrahim Çanakcı ve Erhan Usta'dır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber