Soylu'dan cezaevlerinde isyan tehlikesi açıklaması

Çelik'in "Cezaevlerinde isyan gibi bir tehlike var mı Türkiye'de? Bu konuşuldu." şeklindeki sorusuna Soylu, "Müsaade eder miyiz sizce? Onlar kaotik bir şey çıkarmak isteyebilirler.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2018 15:04, Son Güncelleme : 09 Haziran 2018 16:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

"Müsaade eder miyiz?"

Çelik'in "Cezaevlerinde isyan gibi bir tehlike var mı Türkiye'de? Bu konuşuldu." şeklindeki sorusuna Soylu, "Müsaade eder miyiz sizce? Onlar kaotik bir şey çıkarmak isteyebilirler. Birçok şey konuşuyorlar. Her an yeni senaryolar üretmeye çalışıyorlar. Dışardan empoze edilmeye çalışılıyor. Bakın bu avukat meselesi önemlidir. Mesela DHKP/C'nin taşıyıcısı avukatlardı.

FETÖ terör örgütünün de büyük ölçüde taşıyıcısı aynı avukatlar. Bir kesim avukatlar, sürekli olarak buradaki işleri taşıyıp götürüyorlar. Mesela DHKP/C ve ilintili avukatlara yaptığımız operasyon sonucunda DHKP/C'nin önemli şifrelerini çözdük. Şimdi bu FETÖ konusunda da aynısını söyleyebilirim. Dikkat edin aynı şey PKK konusunda da vardı. PKK konusunda bu konuda ciddi bir atak ortaya koyduk. Orada da asıl bağın önemli bir bölümü çözülmüştür.

Bunlar hep içeriye yönelik 'Acaba böyle bir şey olur da bir güvensizlik olur mu?' diye bir anlayış çerçevesinden kaynaklanıyor.

Şunu ifade etmek gerekir ki tabii Adalet Bakanlığımızın da önemli derecede işlerinden bir tanesi de cezaevlerinin bu işteki sorumluluğu ve güvenliği, biz oralarda, en azından dış konuda da gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız." şeklinde konuştu. Soru üzerine Bakan Soylu, avukatlar konusunda Barolar Birliği ile direkt bir iş birliklerinin olmadığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber