Arınç: Yazı da gelse tura da gelse cumhurbaşkanı seçilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi kararı ile cumhurbaşkanı seçimlerinin kilitlendiğini, bu kilidin demokratik yapı, hukuk devleti içerisinde çözüleceğini, yeni cumhurbaşkanının seçileceğini belirtti.

Yuntdağlılar Sosyal Yardım ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 1. Bahar Şenliği'ne katılan Arınç, "Bu kilit ya parlamentoda çözülecektir ya da hepiniz biliyorsunuz ki yeni anayasa değişiklikleri içerisinde cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda bir önerge değişikliği yaptık.

Ya öyle ya böyle, yazı da gelse tura da gelse yeni cumhurbaşkanımızı önümüzdeki aylarda seçeceğiz ve Türkiye 11. yeni Cumhurbaşkanı ile tanışmış olacak" dedi.

Kavga ve çatışma ile Türkiye'nin bir yere gidemeyeceğini, milletin sandık başına gittiğinde en doğru kararı vereceğini söyleyen Arınç şöyle dedi: "Milletimize güveniyoruz, inanıyoruz. 'Egemenlik milletindir' diye yüreğimizden gelen bütün samimiyetle haykırıyoruz. Yaptıklarımızla halkımızın önündeyiz yapacaklarımızı da söylüyoruz ve bu sözlerimizi de yerine getireceğiz.

Türkiye'nin her yerini dolaşıyorum ve halkımıza şunu söylüyorum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir." Seçimlerde siyasi istikrarın sağlanması gerektiğini, insanların gelecekten güven duyması gerektiğini belirten Arınç, günlük çekişmelerle insanların birbirini kötülemesiyle hiçbir yere gelinemeyeceğini belirtti.

Herkesin elini vicdanına koyması, huzur, güven ve istikrarın Türkiye'yi nerelere getirdiğini görmesi gerektiğini belirten Arınç, bundan sonraki seçimlerde huzur, güven ve istikrarın bozulmaması gayreti içinde olunmasını istedi.

Yuntdağlılar Sosyal Yardım Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uymaz 63 köy ve 2 belde vatandaşlarının katılımı ile oluşan derneğin amacının köylüleri bir araya getirmek ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Çeşitli standların açıldığı şenlikte daha sonra yerel sanatçılar konser verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber