Proje okullarına öğretmen atama takvimi ve duyurusu ne zaman yayımlanacak?

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde, proje okullarına ne zaman öğretmen ataması yapılacağına dair bir hüküm bulunmamakta olup, bu husus MEB'in takdirine bırakılmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Haziran 2018 10:05, Son Güncelleme : 12 Haziran 2018 15:57
Proje okullarına öğretmen atama takvimi ve duyurusu ne zaman yayımlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca 2018 Yılı yaz dönemi il içi ve iller arası yer değiştirme duyuruları ve atama takvimleri yayımlanmış ancak bugüne kadar proje okullarına öğretmen atanması ile ilgili herhangi bir duyuru ve atama takvimi yayımlanmamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği "Öğretmen olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar" başlıklı 8. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"(1) Öğretmen olarak atanacaklarda aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

b) Adaylık süresi dahil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olmak.

c) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak.

ç) Başvurunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde adli veya idari soruşturma sonucu aylıktan kesme ya da daha üst ceza almamış olmak veya soruşturma sonucu görev yeri değiştirilmemiş olmak.

d) Proje yürütücüsü genel müdürlük veya eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe aksi ayrıca kararlaştırılmadıkça atanacağı eğitim kurumunun bulunduğu ilde görev yapıyor olmak."

Madde hükümlerine göre adaylık dahil en az dört yıl öğretmenlik yapanlardan, son dört yıl içerisinde aylıktan kesme ve üzeri idari veya adli ceza almayanlar proje okullarına atanmak üzere başvuru yapabileceklerdir.

Mezkur Yönetmeliğin "Yönetici olarak görevlendirileceklerde ve öğretmen olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar" başlıklı 10. maddesinde "(7) İhtiyaç halinde öğretmen seçimine ilişkin olarak, okulun proje okulu kapsamına alınmasına neden olan proje, protokol veya diğer durumların gerektirdiği özel şartlar ile seçim usulü proje yürütücüsü genel müdürlük veya eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe kılavuzla açıklanabilir." hükmüne yer verilerek madde hükmü uyarınca proje okullarına öğretmen ataması yapılırken okulların türüne veya ihtiyacına göre özel şartların kılavuzla belirlenebileceği belirtilmiştir.

Yine, Mezkur yönetmeliğin "Öğretmen atama" başlıklı 13. maddesinde "(1) Bu Yönetmelikte aranan şartları taşıyan öğretmenler arasından eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlüğün inhası, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün teklifi ve Bakanın onayı ile dört yıllığına atama yapılır. Eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe belirlenen kriterlere göre görevinde başarı gösteren öğretmenlerin görev süresi ilk atamadaki usulle dört yıl daha uzatılabilir." hükümleri uyarınca proje okullarına öğretmen atamalarının bakanlıkça yapılacağı düzenlenmiştir.

Mezkur yönetmelikte atamaların ne zaman yapılacağına dair bir düzenleme yapılmamış, bu durum tamamıyla bakanlığın takdirine bırakılmıştır. Bu nedenle de, proje okullarına yapılacak atamaların duyurusunun yapılması ve atama takviminin açıklanması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber