Cies adasını keşfetmeye hazır mısınız?

İspanya'nın Galiçya bölgesinde bulunan Cies adaları, doğası ve sahilleri ile dünyanın en güzel bölgelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Murat Seyfi Memurlar.net için yazdı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Haziran 2018 00:10, Son Güncelleme : 11 Haziran 2018 12:33
Cies adasını keşfetmeye hazır mısınız?

İspanya'nın Galiçya bölgesinde bulunan Cies adaları, doğası ve sahilleri ile dünyanın en güzel bölgelerinden biridir. Az bilinen bu Adalar, beyaz kumu ve benzersiz doğasından dolayı Guardian gazetesi tarafından dünyanın en iyi kumsala sahip adası seçilmiştir. Ada sahip olduğu doğal zenginliklerinden dolayı Milli Park ilan edilmiş olup, yaban hayatın gözlendiğini kristal sular diyarı olarak tanımlanmaktadır.

Nasıl Gidilir?

Cies adasına gitmek için benim tercih ettiğim yol İspanya'nın Vigo şehrinden feribot ile yolculuk yapmaktı. 15 Nisan-15 Eylül tarihleri arasında ziyaretçiye açık olan bu Ada'ya yolculuk Vigo'dan feribot ile yaklaşık bir buçuk saat sürmekte ve gidiş-dönüş ücreti 16 euro'dur. Ada'ya günlük ziyaretçi sayısı 2000 kişi ile sınırlandırılmış olup, sezon içerisinde yer bulmanın oldukça zor olduğu belirtilmektedir. Ayrıca Ada'da konaklayabileceğiniz kamp alanları bulunmaktadır. Fakat kamp fiyatları pahalı olduğu için genellikle insanlar Vigo veya Cangas'tan kalıp günübirlik yolculuk yapmayı tercih ediyor.

Ada'da Ne yapılır?

Ada'nın içinde ziyaretçiler için oluşturulmuş birçok yürüyüş güzergahı bulunmaktadır. Bu güzergahları takip ederek okyanusun etkisi ile büyüleyici bir kıvam almış koylar, bitki örtüsü ve deniz fenerlerini keşfedebilmektesiniz. Fakat belki de burada ki en heyecan verici etkinlik dalış olsa gerek. Çünkü buz gibi okyanus sularında ahtapotlar, yengeçler ve tropikal balıklarla yüzme şansı bulabiliyorsunuz.

Cies adası, tüketim toplumunun çok uzağında kendisini ve doğayı keşfetmeyi isteyen maceraperestleri bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber