Yeşil Kart kuyruğunda lösemili çocuklarının ilaç parasını çaldırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da Yeşil Kart bürosu önünde sırada bekleyen 41 yaşındaki Hüseyin Demir ile 34 yaşındaki Hasan Boz'un cebinde bulunan toplam 720 YTL, kimliği belirlenemeyen yankesicilerce çalındı. 670 YTL'si çalınan Hasan Boz, o parayla lösemili 2 çocuğuna ilaç alacağını söyledi.

Atatürk Mahallesi'ndeki Yeşil Kart bürosuna sabah erken saatlerden itibaren gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Aşırı sıcağa rağmen saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, kuyruktaki işsiz Hasan Boz, cüzdanının yerinde olmadığını söyleyerek polislere şikayette bulundu. Yeşil kart başvurusu için saatlerdir sırada beklediğini söyleyen Hasan Boz, ?Sabahtan beri bekliyorum. Cüzdanımda lösemi olan iki çocuğuma alacağım ilaçların parası vardı. Hiçbir sosyal güvencem olmadığı için 670 YTL yakınlarımdan borç almıştım. Sırada beklerken bazen izdiham oluyor. O sırada demek ki cebimdeki cüzdanımı almışlar. Bu kadar da vicdansızlık olmaz. Yeşil kart sırasında bekleyenleri de soyanlar Allahlarından bulsun'' dedi.

Polisler, Hasan Boz'dan hırsızlıkla ilgili bilgileri alırken, kuyrukta bekleyenler ceplerini kontrol etmeye başladı. Cebinde parasının olmadığını fark eden Hüseyin Demir de polislerin yanına gelerek parasının çalındığını söyledi. Cebindeki elektrik ve su faturasını yatırmak için bulunan 50 YTL'sinin çalındığını iddia eden Hüseyin Demir, ?Ben hamalım. 50 YTL için günlerce çalışıyorum. Aylardır yeşil kart almak için buranın yollarını aşındırıyorum. Bugün de yoğunluk olduğu sırada cebimdeki faturalarımı ödeyeceğim para çalındı. Bunların yaptığı insafsızlık'' diye konuştu.

Polis, yeşil kart için sırada bekleyen diğer vatandaşları hırsızlar konusunda uyarırken, iki şikayetin ardından hırsız ya da hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber